Изумително! След близо 2 години и 49 мача: Лудогорец не успя да вкара в Първа лига


Изумително! След близо 2 години и 49 мача: Лудогорец не успя да вкара в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1890 0

Голямата изненада от кръга в българската Първа лига несъмнено бе победата на Славия над Лудогорец с минималното 1:0. "Белите" излязоха с много подмладен състав, но се браниха добре и чрез изумителен гол на Тони Тасев успяха да откраднат победата.

Българският шампион и хегемон в последните 10 години далеч не изигра най-добрия си мач и се отчете с много грешки. "Орлите" дори бяха с човек повече от 57-ата минута до края, но въпреки това отново не успяха да наложащ смазващ натиск и да стигнат до гол.

А последният случай, в който разградчани не успяха да се разпишат в шампионатен двубой датира чак от близо 2 години (659 дни), когато завършиха наравно 0:0 срещу ЦСКА на 1 декември 2019 година.

Оттогава до вчера Лудогорец е изиграл 49 срещи (34 победи, 9 равенства и 6 загуби) и е успял да вкара гол във всяка една от тях, без значение резултата. Така оцелява и рекорд на Левски от периода 25 ноември 1970 - 25 юни 1972 година, когато "сините" се разписват в 51 поредни мача (но за по-кратък период от време - 578 дни).

Вижте какво се случи в двубоя между Славия и Лудогорец от Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички