Пропусната дузпа и вдъхновен Лудогорец сложиха край на мечтите на Левски за защита на Купата на България (ВИДЕО)


Пропусната дузпа и вдъхновен Лудогорец сложиха край на мечтите на Левски за защита на Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9895 0

Лудогорец победи Левски на "Хювефарма Арена" в Разград в мач от осминафиналната фаза за Купата на България. Момчетата на Анте Шимунджа надделяха с 2:1, елиминирайки настоящия носител на отличието.

През първото полувреме Левски доминираше. "Сините", и в частност Уелтън, бяха отказвани на няколко пъти от Симон Слуга, който показа добра игра под рамката.

През второто полувреме бяха отбелязани и  трите гола в срещата. Първо Левски отрки резултата чрез Уелтън в 61'. След това резервата Игор Тиаго съумя да изравни с първото си докосване в срещата. Бърнард Текпетей направи обрата пълен в 79-ата минуа с удар извън наказателното поле. Левски получи правото да изпълни дузпа в самия край на мача, но тя бе пропусната от Хосе Кордоба.

По този начин Лудогорец продължава напред към четвъртфиналната фаза за Купата на България, а действащия носител на отличието отпада.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по-добре за гостите. "Сините" се настаниха трайно в половината на Лудогорец и в петата минута се стигна до първия точен удар. Уелтън отне на границата на наказателното поле, подаде на Георги Миланов, който, без да се колебае стреля, но ударът му не затрудни Слуга. Само минута по-късно Уелтън проби отляво и се озова очи в очи със стража на разградчани, но стреля неточно. В 11' се откри нова възможност пред Миланов. Цунами центрира и сложи топката на главата на седмицата на Левски, но ударът за пореден път не създаде проблеми на Слуга.

В 22-ата минута се стигна до най-чистото положение до момента в срещата. Уелтън проби добре, финтирайки Сисиньо, навлезе в наказателното поле и отправи опасен удар, но Симон Слуга реагира добре и опази мрежата си суха. 5 минути по-късно Антон Недялков предостави хубаво центриране в наказателното поле на "сините", но там ударът с глава на Якуб Пьотровски бе неточен.

В 35' се стигна до нов пробив в наказателното поле на Уелтън. Бразилецът се пробва от много малък ъгъл да преодолее Слуга, но вратарят на "орлите" отново се намеси подобаващо. В края на първата част Левски организира чудесна атака. В последната третина топката бе предоставена на Георги Миланов, той стреля, но отново Симон Слуга спаси своя тим, за да запази равенството на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро и "Сини", и "зелени" излязоха след почивката, търсейки гола. Само няколко минути след подновяването на действията обаче се появи димна завеса, причинена от феновете на "Хювефарма арена", и не се игра футбол близо 4-5 минути. След час игра резултатът на "Хювефарма" бе открит от Уелтън. Бразилецът бе адресат на подаване от фланга и с тяло вкара топката в мрежата на Слуга - 1:0 за Левски. (ВИДЕО от попадението)

Само няколко минути след появата си Игор Тиаго успя да изравни. Якуб Пьотровски подаде остро по земя, Тиаго бе оставен от Хосе Кордоба и от непосредствена близост не сгреши и изравни резултата - 1:1. Самочувствието на домакините се вдигна след гола. Отново Игор Тиаго можеше да вкара, но негов удар с глава профуча извън очертанията на вратата.

В 77-ата минута Уелтън за пореден път бе спрян от Слуга. Бразилецът направи пробив и стигна до наказателното поле на разградчани, там той имаше опцията да подава, но избра да стреля, като ударът му бе париран. В 79-ата минута се стигна до пълен обрат. Лудогорец организира чудесна контраатака и топката се озова в Бърнард Текпетей. Нападателят си проби път и стреля от дъгата на наказателното поле, за да матира Андреев, правейки резултата 2:1.

В 88-ата минута бе отсъдена дузпа за Левски след игра с ръка на Нонато в наказателното поле. Зад кълбото застана Хосе Кордоба, но ударът му прелетя над напречната греда (ВИДЕО от ситуацията). В добавеното време на срещата, което бе десет минути, "сините" се "втурнаха" в предни позиции да търсят изравнителния гол, но така и не стигнаха до него.

Стартови състави:

Лудогорец: 12. Симон Слуга – 3- Антон Недялков, 4. Сисиньо, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Матиас Тисера, 20. Густаво Нонато, 24. Оливие Вердон, 32. Игор Пласутн, 37. Бърнард Текпетей, 73. Рик Джонатан

Левски: 1. Пламен Андреев – 5. Келиан ван дер Каап, 6. Вандерсон Цунами, 7. Георги Миланов, 8. Андриан Краев, 17. Уелтън, 18. Роналдо, 23. Ноа Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима се срещнаха в четвъртък (1 декември) в мач от Първа лига отново на "Хювефарма Арена". Мачът завърши при 0:0, но бе изпълнен с какво ли не - много борба, картони, пропуски, намеси на ВАР и отменени голове.

"Орлите" влизат в срещата като отбора в по-добра форма. Разградчани имат 3 победи и 2 равенства в последните си 5 мача във всички турнири. За "сините" нещата не са чак толкова "розови". 1 успех, 1 поражение и 3 ремита съпътстват момчетата на Станимир Стоилов в последните им пет сблъсъка.

Очакванията са, че домакините ще излязат с възможно най-добрата си единайсеторка поради липсата на отсъстващи футболисти. Пред столичани обаче има много проблеми с контузии. Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг и Николай Михайлов почти сигурно няма да вземат участие в сблъсъка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички