ЦСКА изхвърли Лудогорец и е на финал за Купата на България!


ЦСКА изхвърли Лудогорец и е на финал за Купата на България!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

8688 0

ЦСКА се класира на финал за Купата на България, след като победи Лудогорец с 1:2 като гост в полуфинален мач-реванш. С общ резултат от двата мача 2:3 "червените" елиминираха шампиона на България и ще се изправят срещу Арда (Кърджали) в спор за трофея. 

"Армейците" започнаха срещата по най-добрия възможен начин, като откриха резултата още в третата минута с гол на Енрике Рафаел. В края на първата част гостите нанесоха и втория си удар в мача, след като Георги Йомов успя да се разпише.

През втората част "орлите" опитаха да притиснат своя съперник, но не и да го пречупят. 20-ина минути преди края Лудогорец върна едно попадение чрез резервата Елвис Ману, но до края домакините не намериха сили за пълен обрат. 

В края на мача се стигна до грозни сцени, когато Алекс Сантана направи грубо нарушение, при което се стигна до ексцесии между двата отбора. В резултат на това Сантана получи директен червен картон, но такъв получи и Иван Турицов от ЦСКА. Любослав Пенев също изпусна нервите си и бе изгонен.

По този начин Пенев изведе ЦСКА до финал и отличен шанс за трофей. Лудогорец пък ще трябва да се задоволи с титлата в Първа лига, за която са изявен фаворит и трудно могат да бъдат изпреварени. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА стартира отлично срещата, като след само три минути игра откри резултата. След бърка атака отляво Жорди Кайседо овладя топката и нахлу в наказателното поле. Нападателят успя да пусне топката за навлизащия на скорост Енрике Рафаел, който изпревари вратаря Кристиан Кахлина и прати топката в мрежата на Лудогорец - 0:1!

Десетина минути по-късно Лудогорец спечели фаул в близост до вратата на ЦСКА. Вместо да центрира, Кирил Десподов опита да изненада вратаря на "червените" Густаво Бусато с директен удар към вратата, който обаче стражът успя да избие с една ръка в корнер.

В 22-ата минута ЦСКА за малко да стигне до второ попадение - при това по много любопитен начин. Капитанът на "армейците" Тиаго даде знак за смяна поради контузия, но временно остана на терена, за да не оставя отбора си с човек по-малко. Той обаче успя да организира бърза контраатака за своя отбор и дори да я завърши с опасен удар с глава, който бе спасен от Кахлина.

В 36' ЦСКА направи огромна крачка към финала. Влезлият като резерва Варела комбинира с голмайстора Енрике, който на свой ред центрира в наказателното поле. Топката достигна до Георги Йомов на далечната греда, който успя да засече и да удвои преднината на своите - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

10 минути след подновяването на играта Кристиан Кахлина направи невероятно спасяване и остави отбора си в мача. След хубаво центриране Георги Йомов овладя в наказателното поле и нанесе много силен удар от близка дистанция, но Кахлина показа страхотен рефлекс и спаси.

В 61-вата минута Густаво Бусато отвърна с още по-добра намеса. Кирил Десподов бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле, но Бусато бързо скъси ъгъла и успя да спаси. Десподов направи опит за добавка, но ударът му мина над вратата. При ситуацията останаха и съмнения за засада на бившия играч на ЦСКА.

Четири минути по-късно Антон Недялков бе фаулиран на границата на наказателното поле. Кирил Десподов се нае с изпълнението на пряк свободния удар, като изстрелът му срещна гредата. Малко по-късно Георги Йомов пропусна още едно добро положение пред вратата на "орлите".

В средата на полувремето Антон Недялков опита много тежък удар от сериозна дистанция, но изстрелът бе в обсега на Густаво Бусато, който успя да избие в корнер. В 73' Лудогорец върна едно попадение. Вандерсон технично заложи топката за Елвис Ману, който с хубав удар от границата на наказателното поле се разписа - 1:2!

В заключителните минути страстите на терена взеха връх и Георги Кабаков бе принуден да ги охлади с картони. Официални предупреждения получиха Мазику и Чарлс, а малко след това се стигна до разправия между двата отбора, след която Алекс Сантана и Иван Турицов бяха изгонени. До спречкването се стигна след много грубо влизане на Сантана. Същото сполетя и Любослав Пенев, който трябваше да напусне треньорската зона.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Преди седмица в дома на ЦСКА двата тима завършиха наравно 1:1 и оставиха развръзката за днешния ден. И едните, и другите искат трофея, но за "червените" той е една идея по-важен, тъй като битката за титлата в Първа лига изглежда предрешена в полза на разградчани.

Столичани имат повод за оптимизъм, макар че днес трябва да стопят преднината, която съперникът им има благодарение на вкарания гол на чужд терен. В този турнир ЦСКА винаги елиминира "орлите". За последно това се случи през 2019 г. в 1/4-финалите. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина – 3. Антон Недялков, 7. Алекса Сантана, 11. Кирил Десподов, 12. Анисе Абел, 21. Драгош Григоре, 22. Джордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 28. Клаудиу Кешеру (к), 88. Вандерсон, 95. Каули Оливейра

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон, 4. Мено Кох, 7. Енрике Рафаел, 10. Георги Йомов, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 20. Тиаго Родригес (к), 21. Амос Юга, 30. Жорди Кайседо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички