Космическа сума в касата на Лудогорец от Шампионска лига


Космическа сума в касата на Лудогорец от Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - ludogorets.com

2578 0

Лудогорец отново се вреди в Лигата на богатите, както неслучайно се нарича Шампионска лига. "Орлите" вече си гарантираха 15 милиона евро за самото си класиране в груповата фаза.

ЛУДОГОРЕЦ ЩЕ БЪДЕ В ЧЕТВЪРТА УРНА НА ЖРЕБИЯ

Към тях ще се прибави бонус от 1 милион лева, който се изчислява допълнително след края на всяка кампания в ШЛ. Също така след приключване на участието на всеки отбор, той получава дяла си от телевизионните права, който за Лудогорец ще е 1-2 милиона евро.

СЪДИИТЕ ИМ ВИНОВНИ НА БЕЗХАБЕРНИЦИТЕ ОТ ПИЛЗЕН

Всяка спечелена точка "струва" 500 хиляди евро, а всяка победа се награждава от УЕФА с 1 милион. При предишното си участие Лудогорец завърши с 4 точки, които се равняваха на 2 милиона евро, а сега максималната цел е дори класиране в топ 3.

По принцип, излизането от групите също се награждава, но има значение дали си сред първите двама или на трето място, което изпраща отборите в елиминационната фаза на Лига Европа, където парите са почти толкова големи, колкото и тези в ШЛ.

Иначе не е за подценяване и фактът, че Лудогорец събра 3 милиона лева приходи от билети при предишното си участие - мачове с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел. Сега може да се очакват сизмерими финансови постъпления, ако Националният стадион отново се напълни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички