Дяков: Ще излезем с добър точков актив от групите на ШЛ


Дяков: Ще излезем с добър точков актив от групите на ШЛ

2283 0

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков сподели, че е горд със съотборниците си след постигнатото историческо второ класиране в групите на Шампионска лига. То дойде след елиминирането с общ резултат 4:2 на Виктория Пилзен.

Дяков е на мнение, че Лудогорец ще обърка нечии сметки в групата си и ще излезе от нея с добър точков актив.

"Щастливи сме от това, което постигнахме. Борихме се мъжки и си заслужихме да се борим сред най-добрите. Всеки иска да играе на този етап и благодаря на всички съотборници. Лудогорец постигна много. Сега трудно го оценяваме, но за три години два пъти сме в Шампионска лига, дано и в групите да направим силни мачове. Много съм горд с всички съотборници", коментира той след мача.

"Очаквах тежък мач, доста здрав мач, единоборства, заслужават уважение, стабилен и здрав отбор са. Нямаше много футбол, но съперникът предложи повече битка, резултатът ни устройваше през цялото време, нормално да играем по-разумно. Много добър мач за нас, дадохме битка днес. В такива мачове се каляваме. Този отбор може да влиза в битки и много пъти го е доказвал. Много съм щастлив, когато Лудогорец показва такъв характер", добави Дяков.

"На нас ни беше ясно, че ще е трудно. Чехите играят с дълги топки и разчитат да ни преборят във въздуха – да, там са по-добри. Закономерно равенство и по-добрият отбор побеждава. Надявал съм се някой ден да играя в Шампионска лига, гледал съм като дете, но сега съм щастлив да се докосна до големите отбори", разкри халфът.

"За пореден път доста хора пропътуваха това разстояние до Пилзен от България да ни подкрепят”, доволен е Дяков.

"В Шампионска лига вече играем много освободено, няма да го има това напрежение. Ще дадем всичко от нас и съм сигурен, че ще объркаме нечии сметки. Аз също се надявам да излезем с точков актив, и то добър, от групите. Нека първо да видим жребия. Ние сме отбор от средно европейско ниво. Ако показваме желание и себераздаване, може да объркаме доста сметки. Но за класиране не искам да говоря, нека да се наслаждаваме", заяви футболистът.

"Всеки отбор в света има какво да надгражда. Много е важно и в този момент да останем здраво стъпили на земята, да си знаем мястото. Не трябва да летим в облаците”, завърши капитанът.

Относно своето състояние, след като напусна принудително десетина минути преди края, Дяков заяви:

"Не е много добре положението, надявам се да не е толкова тежко. Утре ще има повече яснота”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички