Кирил Десподов не е просто временно решение за Лудогорец


Кирил Десподов не е просто временно решение за Лудогорец

5631 0

Изненадващото решение на Лудогорец да привлече Кирил Десподов хвана неподготвени почти всички в българския футбол, но особено феновете на ЦСКА, хиляди от които хвърлят смели заплахи срещу някогашната звезда на Литекс. Поредната лоша новина за феновете на "червените" е фактът, че крилото не е само временно решение за състава на Павел Върба, научи Sportlive.bg. 

В договора между Каляри и шампиона на България за привличането на Десподов има вписана клауза за откупуването на играча от страна на Лудогорец. Засега тя остава тайна, но непотвърдени спекулации сочат, че е между 3 и 5 милиона евро. Според наша информация, Лудогорец със сигурност ще се възползва от опцията да привлече българския национал, ако запише силни мачове за тима от Разград. 

За тима от Сардиния това е повече от добра новина, тъй като през цялото лято Каляри се опитваше да продаде за постоянно Десподов, след като категорично не влиза в плановете на треньорския щаб за бъдещето на клуба. В последния ден на трансферния прозорец Десподов бе близо до преминаването в АЕК под наем, но в последния момент Лудогорец контрира офертата на гръцкия клуб с двойни параметри - 500 хиляди евро за едногодишен наем и 40 хиляди евро заплата за Десподов (за сравнение - възнаграждението му в Каляри е между 15 и 20 хиляди евро на месец). 

Задачата на фланговия нападател няма да е лесна, тъй като Лудогорец проведе солидна селекция и увеличи допълнително мощта си по фланговете с привличането на Бернард Текпетей от Шалке 04 и Елвис Ману, а конкуренцията е допълнително засилена от наличието на Мавис Чибота, Жоржиньо, Вандерсон и Каули Оливейра. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички