Как в Австрия отразиха трансфера на Кирил Десподов в Лудогорец


Как в Австрия отразиха трансфера на Кирил Десподов в Лудогорец
Снимка: Фейсбук

14898 0

Трансферът на Кирил Десподов в Лудогорец предизвика интерес не само по нашите географски ширини, но и на запад - в Австрия, където българският национал прекара един сезон под наем в местния Щурм Грац. Австрийската версия на Sky Sports съобщи с тревога, че Десподов ще подсили редиците на българския шампион, който е в една група с местния ЛАСК в Лига Европа.

В Австрия имат сериозни наблюдения върху играта на Десподов от периода му в Щурм, където бе големият лидер на отбора в атака. Българинът успя да отбележи девет гола и да запише осем асистенции в 21 мача, с което привлече вниманието на спортните журналисти в страната. След края на сезона обаче Щурм не успя да убеди Десподов да остане и той се завърна в отбора на Каляри.

През новия сезон италианският тим очевидно нямаше намерения да разчита на Десподов, за което побърза да го прати отново под наем, но този път в родината на нападателя. Австрийското издание отбелязва още, че освен Десподов в редиците на Лудогорец блести още едно познато на австрийския футбол име - Бернард Текпетей, който през 2017-а игра под наем в местния Алтрак.

Лудогорец и ЛАСК се намират в група J в Лига Европа, където компания им правят английският гранд Тотнъм и Антверп. През миналия сезон ЛАСК излезе от групите на Лига Европа на първо място, изпреварвайки отборите на Спортинг Лисабон и ПСВ Айндховен. След това австрийците отстраниха АЗ Алкмаар, за да отпаднат на 1/8-финалите от Манчестър Юнайтед.

Междувременно стана ясно каква заплата ще получава Десподов в Лудогорец (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички