Каква сума ще спечели Лудогорец, ако влезе в групите на Лига Европа?


Каква сума ще спечели Лудогорец, ако влезе в групите на Лига Европа?
Снимка: БГНЕС

3681 0

Отборът на Лудогорец е фаворит за влизане в групите на Лига Европа. "Орлите" изтеглиха лесен жребий в лицето на литовския Судува и са на 180 минути от участие във втория по сила европейски клубен турнир.

Ако възпитаниците на Димитър Димитров - Херо отстранят следващия си съперник, то те ще си гарантиран минимум 2.6 милиона евро. Това е според структурата на турнира, определена от УЕФА. Тази сума не е обвързана с резултатите на тима в турнира.

Оттам нататък Лудогорец може да спечели допълнителни суми. Победата в Лига Европа е оценена на 360 хиляди евро, докато за равенство двата отбора разделят по 120 хиляди евро. Победителите във всяка група от европейския турнир ще спечелят отделно 600 хиляди евро, докато вторите тимове в групите ще получат по 300 хиляди евро. Всеки един от участниците в елиминационната фаза получава по половин милион евро.

Ако Лудогорец се класира за осминафинал, в касата на клуба ще влязат 750 хиляди евро, а в следващите кръгове сумата варира по следния начин - 1 милион за четвъртфинал, 1.6 милиона евро за полуфинал и 3.5 милиона евро за финал. Шампионът в турнира взима 6.5 милона евро, а в това число не влизат парите от телевизионни права.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички