Лудогорец е с единия крак в групите на Лига Европа


Лудогорец е с единия крак в групите на Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

9092 0

Лудогорец направи решаваща крачка към влизането в груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" стигнаха до 2:0 срещу Судува в Разград, но ясно си пролича разликата в класата между двата отбора и българският шампион не би трябвало да има проблеми с отстраняването на литовския си съперник.

През първата част голове не паднаха, след като Лудогорец игра сковано и пропусна трите си добри положения, които създаде.

През вторите 45 минути обаче домакините увеличиха темпото в своята игра, което доведе до голове на Моци и Мисиджан, които осигуриха успеха в дебюта на Димитър димитров - Херо.

Гостите нямаха нито една добре построена атака, като основно се отбраняваха с цената на всичко. Силен мач направи вратарят Кардъм, който се отчете с 6-7 отлични намеси в мача. На два пъти той отрази и удари на Кешеру, останал сам срещу него.

Реваншът е след седмица в Литва. Ако успее да влезе в груповата фаза на Лига Европа, Лудогорец ще спечели над 2.6 милиона евро.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на мача беше силно за Лудогорец, който можеше да отбележи рано-рано. На няколко пъти вратарят се намеси отлично, като най-добрата ситуация беше за Кешеру, който остана очи в очи с Кардъм, но беше спасен.

След първоначалния натиск обаче "орлите" заиграха по-стегнато в нападение и не създаваха достатъчен на брой положения. Судува се ориентира добре към нападението на Лудогорец и успя да блокира Вандесон, а липсата на Марселиньо се усещаше сериозно в следващите минути.

В 35' при центриране Козмин Моци се освободи добре в нказателното поле, но не успя да намери добре топката при удар с глава.

Минута по-късно дойде и най-сериозният пропуск, след като Вандерсон намери отлично Сисиньо в пеналтерията, но прати коженото кълбо над вратата. Това беше и последното интересно положение за първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец отново натисна в началото на второто полувреме в търсене на гол. В 53' поредното положение беше изпуснато от Керешу, който беше блокиран от вратаря на едва 5 метра от вратата.

В 61' все пак домакините съумяха да открият резултата. При продължителна атака след корнер Вандерсон центрира отлично в наказателното поле при далечната греда, където Моци изпревари защитник и успя да се разпише за 1:0.

Точно 15 минути преди края на мача Лудогорец успя да удвои своята преднина. Някак си вратарят на Судува успя да избие удар на Кешеру, но при добавката от 12-ина метра Мисиджан разстреля вратаря на гостите и направи резултата 2:0.

В добавеното от рефера време резервата Жоао Пауло имаше отлична възможност да реализира за 3:0 след отлично подаване в наказателното поле, но прати топката над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Ренан Дос Сантос, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Анисе, Вандерсон, Мисиджан, Саша, Кешеру

Судува: Кардъм, Чиникас, Абу Бакар, Леймонас, Керла, Чведукас, Славицкас, Вербикас, Вежевичус, Янкаускас

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След отпадането от Апоел Беер Шева и поражението за Суперкупата на България, в Лудогорец настъпи време за промяна. Димитър Димитров - Херо е новият треньор на тима, а голямата звезда Джонатан Кафу пое в посока Лига 1 и Бордо. Очакват се още куп промени в Разград, но целта остава същата - дубъл в първенството и пробив в Европа.

Началото на кариерата на новия треньор в Лудогорец се очертава сранивтелно лесна. Той има задачата да прати отбора в групите, като "орлите" се изправят срещу скромния литовски тим Судува. В миналия кръг отборът отстрани силния швейцарски Сион, което изненада специалистите, но сега не се очакват никакви изненади и Лудогорец би трябвало да спечели с разлика първата среща в Разград.

Очаквайте след 20:30 часа стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички