Кайсара: В България само Лудогорец е близо до Европа


Кайсара: В България само Лудогорец е близо до Европа
Снимка: Иван Йочев

2410 0

Мнозина определят Жуниор Кайсара за най-добрия и скъп футболист на Лудогорец в момента. Доста клубове в Европа са готови да сложат много пари на масата, за да го притежават. Но в Лудогорец не бързат. Те вярват, че бразилецът още не е показал най-доброто за "орлите". Кайсара говори пред "Меридиан мач" по време на лагера на разградчани в Турция.

Жуниор, как понасяш периода на подготовка без официали мачове?

- Трудно, но сме свикнали Така е в началото на всяка година. Важното е да сме подготвени добре. Иначе сега го няма напрежението, няма я тръпката на мачовете. Тренираме, далеч сме от семействата си. Това е най-трудният период за всеки футболист.

Вярваш ли, че Лудогорец ще стане шампион в края на сезона?

- Разбира се. Кой, ако не Лудогорец? Ще станем шампиони за четвърти пореден път. Мисля, че това не го е правил никой досега.

ЦСКА е бил шампион девет пъти поред....

- Възможно е, не знам. Сигурно е било отдавна. В последните години никой не е постигал това, а Лудогорец може да го направи.

Изглеждаш сигурен в успеха. Смяташ ли, че Лудогорец е най-добрият отбор през този сезон?

- Да, и това се вижда от резултатите. През последните сезони е е имало по-добър отбор от нас в България. Когато се наложи, винаги показваме на терена, че сме подобри от съперника. Вярвам, че и сега ще бъде така. Лудогорец натрупа опит и самочувствие от участието в евротурнирите. Те ще ни помогнат много в дербитата тук.

Какъв спомен ще запазиш от Шампионската лига?

- О, всичко ще запомня. Но най-голямо вълнение изпитвах, когато излизах за мачовете срещу отбори като Реал Мадрид и Ливърпул. Невероятно е да играеш срещу някои от най-добрите играчи в света.

Какво е усещането да се изправиш срещу носителя на "Златната топка" Кристиано Роналдо?

- За мен той е най-добрият в света. Мечта е да бъдеш на терена срещу него.

Вероятно и много трудно...

- Почти невъзможно. Той е абсолютно непредвидим. Никога не знаеш накъде ще тръгне, какво ще опита. Дали ще те финтира, дали ще пусне топката покрай теб и ще те надбяга, дали ще стреля... Истината е, че не го видях много на терена. (Смее се.)

Можеше ли Лудогорец да постигне повече в Шампионската лига и да завърши трети или дори втори?

- Да, в един момент се появи възможност да се борим за тези места и сами стигнахме дотам. Можеше и да сме по-нагоре, но не мисля, че трябва да се притесняваме от четвъртото място. Ние не сме последни, а просто отборите преди нас са били по-добри в онзи момент.

Кой беше решаващият мач в групата?

- Гостуването ни в Базел. След победата в София не трябваше да губим там. Ако бяхме завършили наравно, вероятно щяхме да се преборим дори за второто място. Опитахме, но загубихме с много голове. Това също е опит.

В България спечели и постигна всичко. Мислиш ли вече за трансфер в по-голямо първенство?

- Точно за трансфер работя. Трудя се всеки ден, за да постигна нещо още по-голямо. Искам да продължа да се развивам. Вярно е, че с Лудогорец станах шампион, спечелих всички купи, играх в Лига Европа и Шампионската лига. Все още имам договор с клуба, който изпълнявам. Когато се появи добра оферта, ще дойде време да напусна.

Бенфика, Порто, Бешикташ, Спартак Москва. Това са клубове, за които се говори, че имат интерес към теб. Тези имена изкушават ли те?

- Приятно е, когато те наблюдават големи клубове. Това означава, че оценяват качествата ми. За интерес обаче разбирам само от медиите. Досега в клуба не е постъпила конкретна оферта за мен. Може да коментираме, когато това се случи.

Ако имаш възможност да избираш, в кое първенство би играл?

- Много са. В Европа не бих се замислил, ако получа предложение от клуб в Испания, Германия, Англия. Това са страните с най-силния футбол. За всеки е чест да играе там.

Играл си в португалския Жил Висенте. Има ли връзка между футбола в Португалия и България?

- Много са различни. Първенството на Португалия е много по-силно. Това се дължи на големите отбори там. Бенфика, Порто, Спортинг, Брага дърпат и другите напред. В България може би само Лудогорец се доближава до европейското ниво.

Специалистите са категорични, че ти си най-скъпият футболист на Лудогорец. Това ласкае ли те?

- Да, това е добра оценка. Знам, че съм най-скъпият в клуба. Може би ще помогна на Лудогорец и с добър трансфер. Ще видим.

Кой е най-добрият ти приятел в Лудогорец?

- Аз съм приятел с всички. Прекарвам времето си с бразилците и португалците, но съм отворен към всички.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички