Лудогорец ще разчита на стари козове за титлата


Лудогорец ще разчита на стари козове за титлата

1924 0

Лудогорец има достатъчно качествен отбор, с който да стане шампион и пак да участва с успех в Шампионската лига. Щом клубът е преценил, че не се нуждае от нови футболисти, значи има солидни аргументи за подобно становище. Наистина има играчи, които през есента не бяха в добра форма, но това е нормално. Понякога обаче точно тези състезатели, които са били в дупка след 1-2 месеца, когато излязат от нея, са сред най-добрите. Не мисля, че годините на Марселиньо, Моци и Дяков са сериозни. Винаги съм твърдял, че футболистите узряват на 26-27 години. Така че те, макар и на 30, има още какво да дадат.

Понякога тези момчета са по-полезни, отколкото младите, тъй като са по-сериозни и са видели повече. Те тримата ще са от голяма полза в битката за титлата с ЦСКА. Клубът явно предпочита да разчита на стари козове вместо да прави рискови действия на трансферния пазар. Нека обаче в Разград не бързат да мислят за квалификациите за Шампионската лига, защото първо трябва да спечелят А група. Те вече са почувствали сладостта да бъдат В груповата фаза на най-комерсиалния турнир и със сигурност таят големи надежди пак да са там.

За момента Лудогорец няма остра нужда от нови попълнения, но трябва да съумее да изкара Безяк, Мисиджан и още няколко човека от дупката, в която бяха попаднали през есента. Все пак може в някои зони да бъдат дублирани изпълнителите. Не знам дали ЦСКА ще издържи на темпото на Лудогорец. Да ме извиняват другите отбори, но са далеко от двата претендента за първото място. Може би през следващия сезон и Литекс ще се включи в спора, тъй като има качествени млади момчета.

В ЦСКА разчитат най-вече на силата и волята, както и подкрепата на публиката в тази надпревара. Затова и те успяха да стигнат до първата позиция на този етап от първенството. В началото на шампионата никой не слагаше ЦСКА в сметките заради неуредиците около клуба, но видяхме, че успяха да свършат невероятна работа въпреки проблемите си. Просто ЦСКА си е ЦСКА и за пореден път доказа, че не бива да бъде подценяван или отписван. Най-силното качество на червените в този момент е колективът. Иначе като качество на изпълнителите Лудогорец превъзхожда съществено. В Разград има футболисти, които могат да решат мача дори и да нямат ден. Това са Марселиньо, Абало, Мисиджан...

В случай че Безяк не преподпише, то най-вероятно ще е необходим нов човек в атака. И двете страни трябва да отстъпят, за да се стигне до договор. Словенецът реши доста срещи и не трябва да сваля звезди на Лудогорец, но да не забравя, че те го откриха и преди това бе никой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички