Ясни са голяма част от възможните съперници на Лудогорец в Шампионска лига


Ясни са голяма част от възможните съперници на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2816 0

Шампионът на България - Лудогорец, ще стартира от първия предварителен кръг участието си в ШЛ през сезон 2020/21, като заради високич си коефициент - 26,000, ще бъдат поставени. Неприятното е, че класиралите за следващата фаза ще се определят чрез един двубой, като домакин ще бъде първият изтеглен на жребия.

От всички известни досега имена на възможни противници - най-лошият изглежда, че е Юргорден. По-лош вариант е гостуване румънския, израелския или полския шампион. Все още има и 5 неясни отбори сред непоставените.

"Ситуацията преди евротурнирите е необичайна, всички са на мнение, че това е труден ребус за решаване, надяваме се да го решим. Ще е трудно да се решава всичко в един мач до плейофите. Трудно ще е, ще зависи и от късмета, отборът е граден с години, надявам се, че ще се подготвят добре и само напред. Атака на Шампионска лига и нашите цели са постоянни, за нас първото място винаги е най-голямата цел в България и участие в групите на Шампионска лига в Европа", заяви наскор изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Ето 12-те от възможни 17 непоставени отбора:

Юргорден (Швеция); Флора Талин (Естония); Динамо Брест (Беларус); ФК Рига (Латвия); Конас Куей (Уелс); ФК Европа (Гибралтар); Клаксвийк (Фарьорски острови); Рейкявик (Исландия); КуПС Куопио (Финландия); Флориана (Малта); шампионът на Черна гора; един от следните четири отбора: Линфийлд (Северна Ирландия), Тре Фиори (Сан Марино), шампионът на Косово, шампионът на Андора.

Бившият български нападател Димитър Бербатов пък засипа с похвали Лудогорец пред румънско издание - ето какво заяви.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички