Ясна е най-голямата въпросителна около трансфера на Сундберг от Левски в Лудогорец


Ясна е най-голямата въпросителна около трансфера на Сундберг от Левски в Лудогорец
Снимка: Levski.bg

4874 0

Българският футбол остана изненадан, след като от Левски и Лудогорец официално обявиха, че са се разбрали за трансфера на Ноа Сонко Сундберг, който акостира на "Хювефарма" от "Герена". Сумата около сделката не бе разкрита от отборите, но вече има конкретна яснота колко всъщност е платил шампионът на България на "сините".

Цената на Сонко

Колегите от "Dsport" и "Дарик радио" твърдят, че Лудогорец е платил 750 хиляди евро на Левски за централния бранител, като в договора има записани и бонуси. В същото време, при бъдещ евентуален трансфер на гамбийския национал, "сините" ще получат конкретен процент от продажбата.

Сонко акостира на "Герена" през януари 2022 година от шведския Остерсунд, като бе постигнал съгласие с Левски още през 2021-а. Той веднага се наложи в състава на Станимир Стоилов тогава и помогна на "сините" да вдигнат Купата на България. 

Сундберг записа точно 53 мача със синята фланелка във всички турнири, отчитайки се с 1 попадение и 2 асистенции. Безкрайно интересен факт пък е, че Лудогорец не бе купувал чужденец от Първа лига през последните 6 сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички