Изненада в Разград - Лудогорец на колене на старта в Шампионска лига


Изненада в Разград - Лудогорец на колене на старта в Шампионска лига

3939 0

Лудогорец е на 90 минути от шокиращо отпадане едва във втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Това е реалност, след като "орлите" паднаха с 0:1 от Милсами (Молдова) пред собствена публика в Разград. 

Единственото попадение падна в 40', когато след безумна грешка на защитата осигури безпроблемен гол на Антонюк след центриране от корнер.

Това беше ужасяващ дебют за Бруно Рибейро, който дойде с много солидна визитка и препоръка от Жозе Моуриньо, но отборът на Лудогорец създаде не повече от 3 чисти голови положения. В същото време Милсами реализира в един от редките случаи, в които поглеждаха към вратата на Стоянов.

Реваншът е само след седмица, като шампионите на България трябва да поработят сериозно върху играта си, ако искат да продължат. За следващия двубой Марселиньо ще е на линия, след като пропусна срещата заради наказание.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините почнаха по-уверено двубоя, но в играчите на Милсами играеха много стабилно в защита. Възпитаниците на Бруно Рибейро пробваха да пробият по крилата, но там и Мисиджан, и Англуло, и Александров постоянно бяха посрещани от зонална защита от поне двама играчи в бяло-червен екип.

Постепенно гостите от Молдова погледнаха по-смело към вратата на Владислав Стоянов и изнесоха играта с няколко метра, но не създадоха сериозни положения. Като цяло стартът на мача премина очаквано без особени положения в първия официален двубой на "орлите" за сезона.

В 20' съдията имаше основателно право да покаже директен червен картон на Овие, който влезе с висок шпагат в краката на Кишада. Последва само жълт картон за централния бранител на Милсами - 0:0 след първата половина на двубоя.

Първата опасност в мача дойде в 30', когато Лудогорец едва не откри резултата. Мишо Александров беше намерен в наказателното поле и стреля от движение, но Мицу спаси. Коженото кълбо стигна до Мисиджан, който след финт се озова на границата на пеналтерията и също стреля. Вратарят обаче отново успя да се намеси и запази нулевото равенство.

В 40' Мислами стигна до опасно положение, когато Влади Стоянов успя да избие трудно удар с глава на Андроник. Стигна се до корнер, след който последва ниско центриране в малкия пеналт. Никой от защитниците не покри Антонюк, който от метър засече необезпокояван за 0:1.

Домакините направиха всичко възможно да върнат гола до почивката, но това така и не стана, а единствено удар на Мисиджан застраши вратата на Мицу - 0:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Бруно Рибейро реагира мигновено и пусна в игра новите попълнения Цветелин Чунчуков и Андрей Препелица. Слабите през първата част Кишада и Анисе не се появиха за вторите 45 минути.

Дори промените в състава не помогнаха на "орлите" да заиграят по-добре. Положенията пред вратата на Милсами липсваха, а в 60' едва не се стигна до втори гол във вратата на Стоянов. При разбъркване в наказателното поле на Лудогорец топката беше отправена за Буд, който с глава можеше да реализира, но националният страж успя да отрази - 0:1 до 60'.

Развоят на двубоя принуди Рибейро да пусне и другото ново попълнение - Сисиньо, на мястото на Мишо Александров с цел освежаване на атаките по крилата. Той се отчете с много опасно центриране към 67', при което обаче Чунчуков прати топката в аут. В 72' нападателят си изкара и жълт картон за симулация.

6 минути преди края пробив на Сисиньо осигури отлична възможност за Препелица, който от 12 метра фронтално срещу вратата стреля необезпокояван. Топката обаче мина над вратата.

До края на двубоя Милсами пропусна да удвои аванса си при контра-атака, докато Лудогорец натискаше, но без резултат - 0:1 за молдовския тим.

Днешният двубой ще е дебют за новия старши-треньор на Лудогорец Бруно Рибейро, който наследи на поста Георги Дерменджиев - човекът, извел тима до груповата фаза.

Шампионите направиха солидна подготовка, въпреки че играта на тима в контролите в големи периоди от мачовете не вървеше. В последните две проверки "орлите" не успяха да отбележат попадение, но играха с далеч по-класни съперници от Милсами - Локомотив Москва и Спарта Прага.

Българският състав излиза с най-доброто, с което разполага в момента, а от новите единствено Лукас Саша е титуляр. Браян Ангуло замества продадения Жуниор Кайсара, докато Кишада води нападението, след като беше резерва на Роман Безяк през миналия сезон в Шампионска лига. Марселиньо е наказан за двубоя.

Лудогорец: Стоянов, Минев, Моци, Ал. Александров, Ангуло, М. Александров, Дяков, Лукас Саша, Анисе, Мисиджан, Кишада

Резерви: Борян, Сисиньо, Василев, Терзиев, Чунчуков, Препелица, Вандерсон

Милсами: Раду Мицу, Денис Расулов, Овие Шедрак, Адил Раили, Юлиан Ерхан, Карло Белак, Андрей Кожокари, Патраш, Георге Андроник, Александру Антонюк, Ромео Сурду

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички