Европоходът на Лудогорец започва - в битка за нови рекорди и 14,7 млн. евро


Европоходът на Лудогорец започва - в битка за нови рекорди и 14,7 млн. евро

1640 0

Нов сезон, нови надежди. С тази мисъл "Лудогорец" започва похода към второ поредно участие в груповата фаза на Шампионска лига. "Орлите" стартират участието си днес вечерта. От 20,45 ч на стадион "Лудогорец Арена", тимът очаква молдовския шампион "Милсами".

Освен за прославяне на България, тази година шампионите имат и по-сериозен финансов стимул. Ако отборът повтори представянето си от миналия сезон и стигне до груповата фаза на най-комерсиалния турнир, то той ще вземе 14,7 млн. евро от наградния фонд. Само с участието си срещу "Милсами", в касата на "орлите" ще влязат 300 000 евро.

При отстраняване на молдовците, в следващия кръг ги чакат от 400 000. Ако тимът успее да стигне и спечели плейофния кръг наградата е 2 млн. За участието в груповата фаза пък бонусът е внушителен - цели 12 млн. евро - или 3,4 млн. повече от миналия сезон.

Първенецът на Молдова "Милсами" пък обяви гордо, че си е гарантирал 550 000 евро от наградния фонд на Шампионска лига заради участието си срещу "Лудогорец". В сумата влизат и приходите от телевизионни права.

В лагера на шампиона на България са спокойни и уверени, че няма да има проблеми, въпреки че на практика смениха доста неща през лятото. Новият треньор Бруно Рибейро ще трябва да докаже, че е научил нещо от добрия си приятел Жозе Моуриньо. Дошлите Сисиньо, Препелица и Лукоки също трябва да се преборят за титулярно място.

Финландецът Анти Мунука пък ще ръководи двубоя тази вечер на стадион "Лудогорец Арена". Реферът е сравнително неопитен - на 33 години. До момента най-сериозното му постижение е, че е свирил няколко срещи от световните квалификации. Той е зачислен в листите на ФИФА от 2010 г.

Молдовците се точат за чудо

Треньорът на "Милсами" Юрий Осипенко се точи да отстрани родния шампион "Лудогорец" от Шампионската лига. Молдовският специалист демонстрира завидно самочувствие преди двубоя. "Надяваме се да имаме добър ден, а противникът ни лош. Смятам, че благодарение на нашата решителност и добрата обстановка в отбора, можем да отстраним разградчани", заяви надъхано Осипенко пред молдовските медии. Неговите възпитаници проведоха възстановителна тренировка в Шумен. "Първата ни задача беше да се преборим с натрупаната умора от пътуването. Наблегнахме на аеробните упражнения и смятам, че постигнахме целта си", призна Осипенко. Капитанът на тима Ромео Сурду също не остана назад и се изказа положително за шансовете на "Милсами". "Дошли сме, за да постигнем добър резултат. Знам, че не сме фаворити, но това не е причина да не се борим за възможността, която ни е предоставена. Един позитивен резултат би увеличил шансовете ни стремглаво", заяви голаджията на молдовския шампион.

Цял Разград се готви за купон

Футболните фенове в Разград не се съмняват, че любимият им "Лудогорец" ще премине успешно първия кръг на предварителните групи за Шампионска лига и ще тушира молдовците от "Милсами". "Никой не допуска равенство или загуба", категоричен е Митко Ханчев, главен редактор на местния вестник "Екип 7". Преди всяка среща на "зелените" неговото издание прави анкета сред градските зевзеци с прогнози за резултата от идващия мач. Местни предприемачи спонсорират допитването като награждават гадателите с натурални подаръци. Дават кой каквото има. Ресторантьорите - ваучери за вечеря, мандраджиите - тенекии със сирене, винарите - каси с бутилки, един концесионер на язовир подари шарани. Тази седмица обаче за първи път не пуснахме прогноза, защото няма интрига. Всеки отговаря, че нашият тим ще бие. Спонсорите са готови да черпят след победата, но никой не допуска, че ще паднем или ще изкараме равен", обяснява Ханчев.

Собствениците на заведения в Разград вече се подготвят за купона във вторник. Заради очакваното градско веселие след мача, кръчмите в Разград ще удължат работното си време и ще сервират докато има посетители, обещаха местните ресторантьори.

Съперник срича името на "орлите"

Нигерийският защитник на "Милсами" Овие Мондей се изложи сериозно, след като не можа да произнесе името на "Лудогорец" в интервю за местната телевизия "Prime". 22-годишният футболист трябваше да си даде мнението относно факта, че разградчани направиха фурор в миналото издание на ШЛ и мериха сили с тимове като "Реал" М и "Ливърпул". След няколко неуспешни опити да каже името на родния шампион, Мондей в крайна сметка се отказа и продължи да хвали класата на "орлите". "Те са много добър тим. Гледал съм техни мачове. Трябва да дадем най-доброто от себе си срещу тях", добави Мондей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички