Ивайло Петев ще обръща статистиката, притеснителен факт преди мачовете на Лудогорец в Европа


Ивайло Петев ще обръща статистиката, притеснителен факт преди мачовете на Лудогорец в Европа
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1981 0

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев вече има 3 титли, 2 купи и 1 Суперкупа с "орлите", но по един показател все още изостава. Това, което все още не е успял да направи с разградчани е да елиминира съперник на международната сцена, пише "Тема спорт".

Петев ще преобръща статистиката

В първия си престой начело на разградчани бе на косъм да елиминира Динамо Загреб – клуб, който по-късно води. През сезон 2012/13 разградчани приеха в първия мач от втория квалификационен кръг хърватския гранд. На 18 юли 2012-а те успяха да открият с гол на Марселиньо в 67-ата минута, no Анте Рукавина изравни в 3-ата минута на добавеното време – 1:1.  На "Максимир" "орлите" на два пъти повеждаха с попадения на Емил Гърговор (12) и Марселиньо (36), но Рукавина успяваше да върне домакините в срещата. 2:2 устройваше Лудогорец, но в 8-ата му минута на добавеното време Домагой Вида попари Лудогорец – 3:2 и Динамо продължи.

През следващата кампания Лудогорец отново започна от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Тогава не преодоляха СЛован Бартислава. 3 дни по-късно тимът загуби и визитата на новака в Първа лига Любимец. Тогава се стигна и до раздялата с Петев. Разградчани все пак елиминираха Слован, но със Стойчо Стоев начело в реванша.

Без успех и начело на другите отбори

В кариерата си Петев е бил начело на още 4 европейски тима, като не броим злополучния му светкавичен престой в Левски – АЕЛ Лимасол, Динамо Загреб, Омония Никозия и Ягелония Бялисток. С първите два участва в евротурнирите, но също не успя да елиминира противник.

Все пак постигна победа – една-единствена в 8 двубоя. И тя бе при дебютът му на континенталната сцена с кипърския АЕЛ. В 3-тия квалификационен кръг на Шампионската лига кипърците се наложиха с 1:0 у дома над Зенит Санкт Петербург. Реваншът обаче бе загубен с 0:3. През 2016/17 Петев бе назначен за наставник на Динамо Загреб, който вече си бе осигурил участие в същинската фаза на Шампионската лига. Там той води хърватите в 4 срещи, в които те така и не отбелязаха гол – 2 поражения от Севиля и по едно от Лион и Ювентус. А от Лудогорец вече картотекираха състава за Шампионска лига, като първият мач е във вторник срещу Балкани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички