Исторически момент: Лудогорец със специален успех над Левски за Купата на България


Исторически момент: Лудогорец със специален успех над Левски за Купата на България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1382 0

Лудогорец елиминира Левски на осминафиналите за Купата на България през настоящия сезон и на практика детронира шампиона от миналата кампания в надпреварата, когато "сините" спечелиха трофея след успех над вечния съперник - ЦСКА.

За този успех обаче се крие история между двата тима, тъй като това е четвъртата им среща в турнира за Купата на България, а 11-кратния шампион за първи път продължава напред в надпреварата. 

Възпитаниците на Анте Шимунджа се наложиха с 2:1 над "сините" на "Хювефарма Арена" след обрат, а това бе и първият успех по време на двубой от схемата на националната купа за "орлите" срещу този съперник.

Те победиха "сините" и на 1-ви септември след изпълнението на дузпи, но тогава двубоят бе за Суперкупата на България.

Драматичният успех на Левски

Между 2011-а година и края на 2022-а - двата тима се срещат още три пъти в надпреварата за националната купа. Първият им сблъсък е през 2015-а година, когато жребият отрежда да премерят сили на полуфиналите.

Първият двубой завършва при нулево равенство в Разград, а при реванша Аниете вкарва за 1:0 в добавеното време на срещата и праща "сините" във финала, който впоследствие губят от Черно море. 

Лудогорец отново "на колене" пред "сините"

Следващата им среща е след цели пет години и е в навечерието на пандемията от коронавирус - жребият очертава двубой от четвъртфиналите на турнира, който се играе в един мач на "Герена" и Левски побеждава след изпълнението на дузпи.

В редовното време и продълженията двубоят завършва при нулево равенство, а датата на мача е 05.03.2020 г. В последствие "сините" срещат Локомотив Пловдив и биват елиминирани. 

Незабравимият триумф на Левски

Третият път, в който жребият отрежда да се срещнат двата тима е през настоящата година, когато "сините" елиминираха именно Лудогорец по пътя към спечелената Купа срещу ЦСКА. Този път обаче битката бе на полуфиналите, а Левски изкова два успеха - с 3:2 в Разград и 1:0 в София.

Ето какво сподели Станимир Стоилов след поражението от Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички