Игор Тиаго герой за Лудогорец при изстрадана победа срещу 10 от Локомотив София (ВИДЕО)


Игор Тиаго герой за Лудогорец при изстрадана победа срещу 10 от Локомотив София (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5251 0

Лудогорец победи като домакин Локомотив София  с 1:0 в среща от 27-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение отбеляза Игор Тиаго в 82', а цяло второ полувреме столичани бяха с човек по-малко, след като Селсо Рапосо бе изгонен. Отборът, воден от Ивайло Петев, вече е на първо място с 1 точка пред ЦСКА, но ''червените'' са с мач по-малко, тъй като не са изиграли мача от кръга. Те гостуват на Пирин в Благоевград.

Тимът на Ивайло Петев отправи 14 точни и 16 неточни удара по посока вратата на Бабукар Гайе. Лудогорец владееше инициативата през голяма част от двубоя, като изпусна много възможности. През първото полувреме бе отменен и гол на Спас Делев заради засада. Най-спорното положение бе в края на частта, когато "железничарите" останаха с човек по-малко. Защитникът на отбора Селсо Рапосо получи втори жълт картон след съприкосновение със Спас Делев край тъча. Картонът бе показан след кратък размисъл от страна на главния съдия Георги Димитров.

Второто полувреме продължи под диктовката на "орлите". 8 минути преди края дойде победното попадение за домакините, което бе отбелязано от Игор Тиаго. Той отново се превърна в герой за Лудогорец, след като бележи в четвърти пореден мач.

Първо полувреме

Лудогорец започна доста атакуващо срещата в търсене на бързо попадение. Още в 8' бе близо до гол, когато Текпетей получи добра възможност, но защитата на столичани се справи. Отбитата топка отиде при Пьотровски, който стреля силно по земята, но Гайе отрази удара.

Десет минути отново Гайе бе с ключова намеса, за да не се стигне до гол в неговата врата. Кирил Десподов успя да открадне топката и стреля на празната врата, но Гайе се върна навреме и изби точно пред голлинията. Натискът на домакините се засили и в 21' Спас Делев успя да открие резултата след асистенция на Фон Витри. След намесата на ВАР обаче попадението на бе зачетено, тъй като е имало засада по време на атаката на разградчани.

В 32' се стигна до любопитна ситуация и пред вратата на Падт. След центриране топката стигна до Дейвид Малембана, но точно преди да бъде нанесен удар бранител на разградчани постави тяло пред топката. В ответната атака отново се отвори пространство пред Десподов, но Иванов успя да му попречи да нанесе опасен удар.

В 36' се стигна до нова намеса на вратаря на Локо София. Фон Витри се оказа на доста изгодна позиция за стрелба, но Гайе отново спаси. Последваха претенции от страна на домакините, най-вече от Текпетей, за игра с ръка в наказателното поле. Реферът обаче не ги уважи.

Две минути преди края на полувремето "железничарите" останаха с човек по-малко. Защитникът на отбора Селсо Рапосо получи втори жълт картон след съприкосновение със Спас Делев край тъча. Картонът бе показан след кратък размисъл от страна на главния съдия Георги Димитров.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част продължи под доминацията на домакините. Първо силен ударна Бърнард Текпетей мина покрай гредата, а след това удар с глава на Спас Делев бе избит от Гайе.

Играчите на Локо София се прибраха почти изцяло в собственото си наказателно поле, като в 58' Делев от дистанция беше отразен също от стража на столичани.

В 62' дойде и най-опасната ситуация за столичани. Карлос Франса се озова в наказателното поле на Лудогорец  и остана сам срещу Серджио Падт. Франса опита да прехърли вратаря, но Падт вдигна ръцете си и улови. Отговорът на Лудогорец не закъсня и три минути по-късно Игор Тиаго с глава уцели напречната греда.

Девет минути преди края разградчани успяха да се разпишат.След ъглов удар топката стигна до Игор Тиаго, който се разписва в четвърти пореден мач за "орлите". В края на двубоя първоначално Георги Димитров отсъди дузпа в полза на Лудогорец. След дълго преглеждане от ВАР, а след това и от самия него се стигна до решението, че не е имало фал срещу Тисера. На играча на разградчани бе показан жълт картон за симулация.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 2. Пипа, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш, 9. Игор Родригес, 11. Кирил Десподов - к, 16. Аслак фон Витри, 22. Франко Русо, 24. Оливие Вердон, 37. Бернард Текпетей, 90. Спас Делев

Локомотив София: 1. Бабукар Гайе, 33. Алан Фильо, 5. Дейвид Малембана, 22. Ивайло Найденов, 13. Селсо Рапосо, 39. Антонио Вутов, 15. Лука Иванов -к, 8. Мартин Райнов, 94. Юлиан Ненов, 29. Станислав Костов, 11. Карлос Франса

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Ивайло Петев ще се опита да измести ЦСКА, поне временно, от първото място в класирането - "зелените" имат 62 точки на втората позиция и евентуална победа би ги изкачила над "червените", които са на върха с 64 пункта и в неделя, 23 април, гостуват на Пирин Благоевград.

Този на Станислав Генчев пък е на осмо място с 37 точки и все още има шанс да попадне в "първата шестица" за плейофите, но със сигурност вниманието на "железничарите" е насочено най-вече към предстоящите сблъсъци с ЦСКА 1948 от 1/2-финалите за Купата на България (26 април - 10 май).

През миналия уикенд Лудогорец записа петата си поредна победа, макар че не убеди с представянето си и трябваше да осъществява обрат от 0:1 до 2:1 срещу Арда в Кърджали (14 април. По същото време Локо бе домакин на Пирин Благоевград и спечели битката в "Надежда" с 2:0.

*Първият шампионатен мач между Локомотив София и Лудогорец за сезон 2022/23 се проведе на 1 октомври и бе част от 12-ия кръг на Първа лига. Тогава "червено-черните" записаха минимален успех с 1:0, а голът бе дело на Карлос Фонсека, който се разписа в 71-вата минута. Важно е да се отбележи, че "орлите" бяха с човек по-малко от 14-ата, тъй като Сисиньо получи директен червен картон. Балансът бе възстановен чак в 88-ата, когато Антонио Вутов също бе изгонен от главния рефер Георги Гинчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички