Пламен Марков смята, че ЦСКА и Лудогорец не развиват българския футбол


Пламен Марков смята, че ЦСКА и Лудогорец не развиват българския футбол
Снимка: cska.bg

4221 0

Бившият национален селекционер и легенда на ЦСКА - Пламен Марков, сподели мнението си в българския футбол. Той коментира и най-големите конкуренти през последните години ЦСКА и Лудогорец. 

Ветеранът засегна темата около управлението на "червени" и "зелени", от които се определят и финансовите цели на клуба, както и привличането на чужденци. 

Марков сподели късмет в битката за управлението на БФС на Димитър Бербатов и екипа му, но бе категоричен, че когато и да се стигне до рокади в Централата, то би било прекалено късно.

Работата на родните колоси

"Водещите отбори купуват едни чужденци от средно ниво, 30 години се прави това. Резултатът в най-добрия случай е влизане в групите, най-вече на Лудогорец и ЦСКА. Каква е целта на цялата тази работа? Получаване на едни средства от УЕФА, които се реинвестират в отбора за следващия сезон. Това не е български продукт и ние не развиваме българския футбол. Ние правим едни бизнес проекти, с които постигаме вътрешни цели, но те не водят до цялостно развитие на българския футбол", обяснява Марков пред Sportal.

 

Битката за БФС

"Битката за БФС ли? Бъдещето е в младите хора, така ще ви отговоря. Настоящето ръководство имаше твърде много време, за да покаже своите възможности. Трябва да има промяна - когато и да бъде тази промяна, тя е крайно закъсняла. А дали ще бъде Бербатов, или някой друг, зависи от това какви хора ще се кандидатират. Пожелавам успех на Бербатов и неговия екип, разбира се, защото считам, че те имат възможност да покажат своите възможности", добавя легендата.

Вижте пред какво сериозно признание са феновете на ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички