Голяма мъка за бивш голмайстор на Лудогорец и Първа лига (ВИДЕО)


Голяма мъка за бивш голмайстор на Лудогорец и Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Ludogorets.com

2220 0

Страхотна голова суша мъчи бившия таран на Лудогорец и голмайстор на Първа лига Пиерос Сотириу. Кипърският национал изпитва сериозни колебания пред гола, откакто се премести в японската Джей Лига.

През миналия уикенд Сотириу вкара дузпа за своя Санфрече Хирошима, при убедителната победа с 4:0 над Саган Тосу. Това беше първо негово попадение след точно 6 месеца - за последно той се беше разписвал пак срещу същия съперник на 02.09.2023. 

Мъка, мъка и пак мъка!

Откакто Сотириу премина в Санфрече в средата на август, 2022-ра, той е вкарвал едва 8 пъти за 34 мача. В повечето срещи той започва като титуляр, така че не може да става и дума, че не се разчита на него. Малко след трансфера си в Япония той забуксува - за първите си 9 месеца имаше едва 2 гола, преди играта му в средата на 2023-та все пак да потръгне леко.

Сотириу няма много поводи за радост в Япония

Още: Дерменджиев със силни думи за легенда на Ботев, намекна, че ще разчита на Чочев (ВИДЕО)

Сотириу не играе рядко с топката - по 19,3 докосвания средно на мач, което си е съвсем добре за поста на типичен централен нападател, но е много слаб в завършващата фаза. Той има едва 1,6 удара средно, а точните такива са под 1. Такива ниски показатели са крайно нетипични за Сотириу, който показваше качества във всеки един от предишните си клубове, както и в националния отбор на Кипър. През сезон 2016/2017 той вкара крупните 27 гола за АПОЕЛ Никозия и бе с основен принос тимът да достигне до 1/8-финалите на Лига Европа, побеждавайки отбори като Олимпиакос, Йънг Бойс и Атлетик Билбао.

Той спечели и приза за Голмайстор на Първа лига за сезон 21/22 с 17 гола в 25 мача. Все пак той ще бъде запомнен с един грандиозен пропуск от ноември, 2021-ва, в мач срещу Локомотив Пловдив.

Тогава кипърецът изпълни дузпа, топката последователно се отби в двете странични греди, а при добавката той я прати високо над напречната. Евентуален гол нямаше да бъде зачетен, защото друг играч не докосна топката, преди тя да се върне при Сотириу, но моментът наистина бе комичен:

В дебюта на Неделев срещу Ботев Пловдив: Лудогорец взе своето и оглави Първа лига (ВИДЕО)

Лудогорец се раздели с Пиерос Сотириу, остава без него за реванша в Загреб

Луди пари за Лудогорец! Тимът от Разград касира огромна сума за Сотириу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички