В дебюта на Неделев срещу Ботев Пловдив: Лудогорец взе своето и оглави Първа лига (ВИДЕО)


В дебюта на Неделев срещу Ботев Пловдив: Лудогорец взе своето и оглави Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

2270 0

Лудогорец постигна убедителна и ценна победа при гостуването си на Ботев Пловдив. Двата тима излязоха един срещу друг на "Колежа" в битка от 24-ия кръг на Първа лига, завършила при резултат 2:0 в полза на "орлите".

Резултата в града под тепетата откри Квадво Дуа в 13-тата минута. В 27-ата капитанът Якуб Пьотровски удвои преднината, с което донесе успеха на своя тим.

Така разградчани оглавиха еднолично класирането. След уикенда те имат 54 точки на сметката си. Втори остава Черно море с 3 пункта пасив. С точно толкова на третата позиция е и ЦСКА.

Това бе и дебютният двубой на легендата на "жълто-черните" Тодор Неделев срещу любимия си клуб. Халфът обаче не се запомни с изявите си и напусна принудително терена още в 20-тата минута.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Страхотна възможност се откри пред Лудогорец още във втората минута. Тодор Неделев изведе Рик очи в очи с Игонен. Нападателят на гостите обаче бързо бе настигнат. Той пробва лек удар, който обаче бе изчистен току пред голлинията. Впоследствие се оказа, че има и засада.

ГОООЛ! "Орлите" излязоха напред в резултата в 13-тата минута. Сон остана непокрит вляво и имаше време да прецени центрирането си, което отпрати на далечната греда. Дуа бе на точната позиция в точния момент, откривайки резултата с глава.

Само 2 минути по-късно разградчани можеха да удвоят преднината си. След хубав рейд Рик излезе един на един с Игонен, на метри от вратата на "канарчетата". Стражът обаче се намеси.

ГОООЛ! в 27-ата минута гостите го сториха. Фон Витри центрира много добре в пеналтерията на "жълто-черните". С много красив плонж капитанът Якуб Пьотровски засече и прати коженото "кълбо" в мрежата за втори път.

Страхотна възможност се откри пред Антонио Перера. В 39-ата минута той се озова сам, с топка в крака, на втора греда. Играчът на домакините обаче се засуети и не успя да нанесе най-добрия възможен удар.

В последната секунда на първото полувреме Ивелин Попов опита да върне едно от попаденията. Бившият капитан на Левски си освободи позиция и стреля силно по земя, но в обсега на Падт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути на "Колежа" двата тима започнаха сравнително равностойно. "Канарчетата" изглеждаха една идея по-настоятелни, но без да създават сериозни положения.

В 55-ата минута Сон изскочи отляво, нахлувайки в наказателното поле на противника. Очи в очи с Игонен той опита успореден пас на голлинията, но току пред нея "жълто-черен" играч изчисти.

Въпреки своята настоятелност, 15 минути преди края на редовните 90, Ботев Пловдив нямаше нито един точен удар през втората част. Единственият такъв в мача за тима бе в края на първата част от Ивелин Попов.

В 86-ата минута отново пред Попов се откри добра възможност за гол. От близка дистанция полузащитникът опита фалцов удар в далечния ъгъл, но пропусна.

Точка на спора в мача сложи Кладво Дуа с второто си попадение в 89-ата минута. При първия опит на аса на разградчани Игонен се намеси, а топката срещна гредата. При добавката тя все пак влезе в мрежата, но попадението бе отменено след преразглеждане.

Стартови състави

Ботев Пловдив: Игонен, Конте, Емануел, Чернев, Балогианис, Акере, Етоо, Карабельов, Калдерон, Попов, Секулич

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Сундберг, Сон, Гонсалвеш, Пьотровски, Неделев, Текпетей, Рик, Дуа

Преди мача

12-кратните шампиони имаха възможността да гостуват на чисто новия стадион още в края на миналия сезон, когато се наложиха с 2:0. Тогава попаденията паднаха в края на първата част, а "орлите" бяха определяни за още по-големи фаворити, отколкото сега. 

Лудогорец три пъти не е печелил визита на Ботев Пловдив, откакто е елитен клуб. През пролетта на 2014 г. две срещи в рамките на три месеца завършват на базата в "Коматево" без победител, а след това Ботев Пловдив побеждава с 2:1 през месец май 2016 г. 

В момента възпитаниците на Керкез имат 4 победи при последните си 5 домакинства в Първа лига, а Лудогорец направи нулево равенство и четири поредни победи при гостуванията си в турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички