"Футболът е за феновете, бих искал 10-15 хиляди по трибуните": Петев говори преди финала за Купата на България


"Футболът е за феновете, бих искал 10-15 хиляди по трибуните": Петев говори преди финала за Купата на България
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2850 0

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев говори на пресконференция преди финала за Купата на България. Както е известно, "орлите" излизат срещу ЦСКА 1948 в сряда, 24-ти май, от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Петев напомни, че именно това е бил първият трофей за разградчани преди вече над 10 години. Той неколкократно подчерта, че Лудогорец ще се бори и за титлата, и за Купата на България, като няма да поставя едното пред другото.

"Преди 10 години това беше първият трофей на Лудогорец. Относно мача, не сме го отписали и ще подходим максимално сериозно и ще опитаме да спечелим пак трофея. Срещу нас ще има един доста добър отбор с един млад треньор, който по резултатите показва, че се справя отлично.

Няма да е лесно, но нашите играчи са готови и смятам, че ще изиграем един добър мач. Дай Боже да спечелим. Ще се постараем да спечелим всичко. Не мислим негативно, а позитивно. Вече какво ще се случи, то ще разберем след края на сезона" - започна Петев.

ЦСКА 1948 - Лудогорец: Два епизода - финал за Купата и плейоф в Първа лига

Наставникът подчерта, че мача с ЦСКА 1948 утре е по-важен към момента, отколкото този, който предстои след няколко дни от плейофите в Първа лига. Причината за това е, че е по-скоро. Той подчерта още, че се надява съдията да свири в полза на футбола.

"Два мача имаме срещу ЦСКА 1948 и приоритет е утре, тъй като е най-важен. След като мине, ще мислим за следващите мачове. За нас утре е най-важният мач и концентрираме сили върху него. Проблеми в дългосрочен план имаме – Рик Джонатан и Алмейда. Всички други са в групата и ще мога да разчитам на най-доброто, което имам.

Естествено, че се готвим за дузпи и ние трябва да сме готови във всяка една ситуация. Те са част от играта и трябва да сме готови за тях. Ние имаме 16 или 17 мача повече, надявам се да не се стига до дузпи. Все пак мачът е турнирен и трябва да сме готови за този сценарий. Избирам и купата и титлата, ще отговаря малко нахално. Това ми е изборът, няма как да дам друг отговор. Всичко е възможно и ще се борим. Надявам се утре съдията да помага на футбола. Кадрови проблеми нямаме" - продължи Петев.

Феновете на финала за Купата на България

За финал призна, че не е добре, че няма да има повече привърженици по трибуните за финалния двубой:

"Не е добре, че няма да има много фенове, ако трябва да бъда искрен. Не знам колко хора ще има, тъй като футболът е за тях. Ако има малко хора, ще е малко недобре, но не знам. Не знам по каква причина е така, пак казвам, аз бих искал да не е пълен стадиона, но да има 10-15 хиляди. Футболът е за тях, всеки обаче си има предпочитания дали да дойде или не" - завърши той.

Ще можете да следите финала за Купата на България ЦСКА 1948 - Лудогорец НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички