Епидемиолог ще пътува с Лудогорец до Милано заради коронавируса


Епидемиолог ще пътува с Лудогорец до Милано заради коронавируса
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1946 0

Българският шампион Лудогорец заминава към Милано в компанията на епидемиолог, който ще се грижи за сигурността и защитата на играчите и треньорите срещу коронавируса, съобщи bTV. Двубоят между "орлите" и Интер ще се състои в четвъртък вечер на "Сан Сиро" пред празни трибуни заради екстремната ситуация в града.

Отборът на Павел Върба вече е получил специални инструкции как да действат, докато се намират на територията на Италия. Играчите ще трябва да се движат с маски с висока степен на защита на лицето и да се грижат непрестанно за личната си хигиена. Те ще трябва да ограничат контактите си с външни хора, включително и с персонала на хотела, като е за предпочитане да не излизат от стаите си. 

Футболистите също така няма да могат да се разходят из иначе красивите улици на Милано. Лудогорец дори е бил принуден да съкрати периода си в града, като ще летят в сряда и се прибират в България веднага след изиграването на срещата в четвъртък вечер. Български журналисти едва ли ще могат да пътуват с "орлите" за въпросната среща.

 

Ако тестовете след мача в Италия на футболистите са положителни, то най-вероятно ще бъде отменен мача от Първа лига между Лудогорец и Арда на 1 март. “Изпращаме човек на място, който да бъде нашите очи и уши. Не че не вярвам, но те не знаят какво да направят. За това изпращаме нас човек да следи тези неща. Ако няма никакви подозрения за пропукване на дисциплината и взетите мерки и са отрицателни нашите тестове, нямаме как да забраним достатъчно”, каза още Мутафчиев.

Ако тестовете след мача в Италия на футболистите са положителни, то най-вероятно ще бъде отменен мача от Първа лига между Лудогорец и Арда на 1 март. "Изпращаме човек на място, който да бъде нашите очи и уши. Не че не вярвам, но те не знаят какво да направят. За това изпращаме нас човек да следи тези неща. Ако няма никакви подозрения за пропукване на дисциплината и взетите мерки и са отрицателни нашите тестове, нямаме как да забраним достатъчно", заяви генерал Венцислав Мутафчиев пред bTV, който е началник на ВМА и председател на националния щаб срещу коронавируса.

 

Междувременно собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев изрази опасенията си за клуба от създалата се ситуация. Какво каза Домусчиев - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички