Ексклузивно: Лудогорец избухва с още един трансфер, този път от Бундеслигата!


Ексклузивно: Лудогорец избухва с още един трансфер, този път от Бундеслигата!
Снимка: Guliver/GettyImages

6515 0

Ръководството на Лудогорец е във вихъра си на трансферния пазар. След като по-рано днес в Бразилия бе потвърдена новината, че Алекс Сантана е играч на тима, Sportlive.bg научи от сигурен източник, че шефовете на клуба са на финалната права за привличането на крило от германската Първа Бундеслига. 

Поредният нов в Лудогорец е Бернард Текпетей, който през последния сезон игра за Фортуна Дюселдорф. По наша информация преговорите са към своя край, като основните параметри по сделката вече са договорени. 22-годишното крило пък е дало принципно съгласие да играе за българския шампион. 

Самият Текпетей отдавна е считан за един от големите таланти в ганайския футбол, като остави отлични впечатления с играта си, въпреки малкото изяви за Фортуна през отминалия сезон. Той всъщност е собственост на Шалке и наемът му в Дюселдорф беше за 2 години, но след изпадането на клуба крилото се завърна в Гелзенкирхен. 

Само преди година "кралскосините" го привлякоха срещу 2,5 милиона евро, като за момента не е ясно колко ще броят от Лудогорец за крилото. Сумата се очаква да е по-ниска от платените от Шалке преди година. 

До момента в кариерата си Текпетей има 77 мача, в които има 18 гола и 10 асистенции, повечето от които са натрупани във Втора Бундеслига. През последния сезон в Бундеслигата в 9 мача има 1 асистенция, но е изиграл по-малко от 500 минути за Фортуна Дюселдорф.  

В същото време излезе информация днес, че Лудогорец иска две от звездите на Левски (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички