Едно полувреме не бе достатъчно! Безпощаден Лудогорец разкъса Левски и окупира върха с преднина (ВИДЕО)


Едно полувреме не бе достатъчно! Безпощаден Лудогорец разкъса Левски и окупира върха с преднина (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4663 0

Левски загуби тежко с 1:5 от Лудогорец в Разград в дербито на 27-ия кръг на Първа лига. За "сините" се разписа Марин Петков през първата част, с което изравни резултата след гола на Руан Секо още в 3'. През втората част голмайстори бяха Георги Терзиев в 47', Якуб Пьотровски в 56', Квадво Дуа в 63 и Кайо Видал в 90+2'.

Отборът на Георги Дерменджиев се възползва по възможно най-добрия начин от грешката на ЦСКА и вече има преднина от 6 точки на върха, като са и с мач по-малко от "червените". Левски е 4-ти с 51 точки - 4 зад ЦСКА и 1 пред Локомотив Пд.

В предстоящия кръг именно "сини" и "червени" ще играят един срещу друг във важен сблъсък, а Лудогорец гостува на Пирин. Лошата новина за "сините" е, че ще бъде без Марин Петков, който получи жълт картон - петия си за сезона.

Николай Костов и Левски прекъснаха и отлична серия в Първа лига. Отборът нямаше загуба от ноември месец, когато последно допусна поражение от ЦСКА 1948. Оттогава до днес столичани не бяха губили в 10 мача.

Първото полувреме бе страхотна реклама за българския футбол, като и двата отбора се хвърлиха в атака и показа много нападателен футбол. Динамична игра, при която бяха напълно равностойни. Нещо, което бе видно и от равните статистически показатели. Ранните голове през второто полувреме обаче тотално пречупиха Левски, а Лудогорец показа, че наказва всяка неточност в играта на съперника си. Огромна слабост за гостите бяха статичните положения, като бяха колебливи почти при всяко едно.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна отлично за домакините и катастрофално за столичани, които днес играят в жълто. Разградчани направиха пробив отдясно чрез Бернард Текпетей. Нападателят даде успореден пас към Якуб Пьотровски, но ударът му бе блокиран.

Още в хода на атаката възпитаниците на Николай Костов бяха прекалено далеч от съперниковите играчи, които повлия. Келиан Ван дер Каап изпусна Руан Секо, който вкара на опразнената врата.

В 8' бе отсъден пряк свободен удар, като Джемили пробва центриране към наказателното поле, но нито то бе добро, нито пък последвалия удар с глава на негов съотборник.

Лудогорец организираше мълниеносни атаки, с което изключително много притесняваше столичани. В 10' Текпетей отново проби, а Галчев изпусна Рик Джонатан. Той веднага пусна към Руанс Круз, но от много близо не нацели вратата на Пламен Андреев.

В 17' "сините" успяха да върнат попадението след много добра атака. Паатрик-Габриел Галчев получи отдясно и подаде към Мислович. Той с едно докосване намери Марин Петков, който вкара между краката на Падт за 1:1.

5 минути след това Лудогорец можеше отново да излезе напред в резултата. Текпетей стреля директно от фал, и то много мощно и точно. Топката обаче срещна напречната греда, като и Андреев успя да я докосне. Малко след това се стигна до принудителна смяна за домакините. Аслак Фон Витри бе заменен от Георги Терзиев.

В 30' Левски отново съперника си в атака. Рикардиньо подаде към Ел Джемили, който преодоля бранителите в "зелено". Стреля, а ударът му рикошита, като Падт бе затруднен, но все пак спаси. Останаха съмнения и за засада на Джемили.

В ответната атака Рик Джонатан центрира от корнер, а Ван Дер Каап не се справи с Диниш Алмейда. Той стреля с глава, но над вратата. В 36' Евертон отправи удар от по-далечна дистанция, но Падт внимаваше и изби в корнер. 

В 41' Левски направи още една контраатака, при която Марин Петков стреля отдалеч, но отново стражът спаси. Малко преди това домакините имаха сериозни претенции за втори жълт на Карлос Охене за нарушение срещу Текпетей, но Кабаков не отсъди фал, нито изгони играча на Левски.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по същия начин, както и първото - с гол във вратата на Пламен Андреев. Рик Джонатан центрира, а Пламен Андреев излезе много неразчетено напред, а Георги Терзиев се възползва от неразбирателството в защита и вкара за 2:1.

В 50' Марин Петков извърши нарушение на границата на наказателното поле и получи жълт картон. Това бе 5-о официално предупреждение за него и ще пропусне мача с ЦСКА в следващия кръг. От това статично положение не произлезе нищо опасно за домакините.

2 минути след това влезлият на мястото на Карлос Охене - Асен Чандъров стреля от дистанция, но право в ръцете на Падт.  В 56' Лудогорец нанесе трети категоричен удар във вратата на Андреев. Отново статично положение се оказа ахилесова пета за столичани. Терзиев намери Пьтровски, който бе напълно сам и с глава вкара за 3:1.

Малко след това Левски имаше претенции за втори жълт картон на Руан Круз, но такъв не бе даден, а малко след това Георги Дерменджиев го замени.

В 59' Патрик-Габриел Галчев стреля от над 30 метра, топката рикошира в играч на Лудогорец и излезе в ъглов удар, но той не доведе до опасност. Малко след това и Евртон Бала проби, но удар на Цунами не бе достатъчно силен и точен.

В 63' устремът на Левски съвсем бе спрян. Рик Джонатан зиведе Пьотровски, който комбинира с Дуа, а номер 9 на разградчани вкара отблизо за 4:1.

В следващите минути Лудогорец свали темпото, а опитите на Левски от наказателното поле не бяха достатъчно прецизни, за да върнат поне още едно попадение. Видимо бе, че "орлите" започнаха да пестят сили, но пък и "сините" не се отказа да поглеждат напред. 5 минути преди края Ел Джемили пробва удар пред наказателното поле, но топката мина над вратата.

В добавеното време на срещата след пробив на Текпетей отдясно и лошаизява на Дейвид Михалев топката стигна до Кайо Видал, който от чиста позиция нямаше проблем да прати топката за 5:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 1. Серджио Падт  16. Аслак Фон Витри, 24. Оливие Вердон, 4. Диниш Алмейда, 17. Сон  30. Педро Нареси, 8. Клод Гонзалвеш, 6. Якуб Пьотровски 37. Бърнард Текпетей, 99. Руан Круз, 7. Рик Джонатан

Левски: 1. Пламен Андреев  22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами (К)  8. Карлос Охене, 23. Патрик Мислович 17. Евертон, 11. Джавад Ел Джемили, 88. Марин Петков  9. Рикардиньо

ПРЕДИ ПЪРВИЯ СЪДИЙСКИ СИГНАЛ

Тимът на Георги Дерменджиев е на първо място във временното класиране с актив от точно 60 точки (след 25 изиграни мача). Този на Николай Костов заема четвъртата позиция със сбор от 51 пункта (след 26 изиграни мача).

За последно Лудогорец надви трудно Локомотив в Пловдив с 2:1, а Левски победи Славия с 2:0 на "Герена", след като изигра страхотно първо и ужасно второ полувреме.

"Сините" нямат победа срещу "зелените" в последните 7 сблъсъка - последният им успех датира от 22-ри април 2022-ра година - 1:0 на 1/2-финалите за Купата на България.

ОЩЕ: Ще се случи и срещу Левски: Психологическата "игра" на Лудогорец с противниците им в Първа лига

Последната шампионатна победа на столичния гранд пък е чак от 13-и август 2016-а година - 1:0 на стадион "Георги Аспарухов" (кръг №3 от сезон 2016/17).

Георги Кабаков ще бъде главен съдия днес, а негови помощници ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За четвърти рефер е посочен Кристиян Колев, а за ВАР ще отговарят Георги Давидов, Валентин Железов и Георги Дойнов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕПодигравателно нисък шанс за Левски: Тотално отписаха "сините" срещу Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички