Дълбока резерва в Лудогорец получава космическа заплата


Дълбока резерва в Лудогорец получава космическа заплата
Снимка: Getty Images/Gulliver

2456 0

В България отдавна е ясно, че Лудогорец използва умело предимството си във финансов аспект спрямо останалите клубове, а в Израел разкриха, че дори резервите на тима взимат изумителни за родния футбол заплати. Такъв е случаят с Талеб Тауата, който така и не успя да се наложи в селекцията на "орлите", но за утеха прибира по 350 хиляди евро на година (около 700 хиляди лева), пише вестник "Тема спорт". 

Нещо повече - след проучване на Sportlive.bg, се оказа, че Тауата е изиграл 245 минути с екипа на Лудогорец, което означава, че досега той е получил по около 1428 евро за всеки 60 секунди, прекарани на терена. Това прави по 23 евро на секунда. 

Независимо от факта, че прибира много апетитно възнаграждения, Тауата е недоволен от статура си при шампионите и иска да напусне тима до края на трансферния пазар. Към него в момента има интерес от страна на Макаби Хайфа, като израелският клуб може да му предложи сходна заплата, но и титулярно място. 

Тауата е добре запознат с клуба, след като 28-годишният защитник е бил част от Макаби в рамките на 7 сезона - от 2009/10 до 2015/16, а след това носи фланелката на айнтрахт Франкфурт. Той пристигна в Разград със свободен трансфер точно преди година, но така и не се превърна в титуляр, въпреки че може да играе на различни позиция в дефанзивния вал на "орлите". В момента неговият агент води преговорите за преминаването на Тауата в Хайфа. 

Възможността Тауата да напусне е добре дошла за ръководството на българския шампион, тъй като селекцията на тима беше внушителна с няколко много класни попълнения през последните седмици. Оказа се обаче, че една от новите звезди на Лудогорец е имал сериозни проблеми с власите в Испания (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички