Два отменени гола отказаха Лудогорец срещу Арда за първа издънка у дома


Два отменени гола отказаха Лудогорец срещу Арда за първа издънка у дома
Снимка: Getty Images

6332 0

Шампионът на България Лудогорец не успя да победи тима на Арда Кърджали след равенство 1:1 като домакин в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Матиас Тисера вкара за "орлите" още в 17-ата секунда на мача, но автогол на Георги Терзиев изравни резултата, за да се стигне до първата издънка за разградчани у дома.

Мачът започна перфектно след ранно реализирания гол от Матиас Тисера, който се възползва от асистенция на Кирил Десподов. В 27-ата минута обаче Георги Терзиев си отбеляза нелеп автогол в опит да изчисти центриране в наказателното поле на "орлите".

През втората част Лудогорец вкара на два пъти топката в мрежата на Арда, но и при двата гола страничният съдия вдигна флага си за засада. И двете положения бяха изключително тънки, но ВАР потвърди засадите. В продължението на мача пък Арда остана с човек по-малко след втори жълт картон на Джунейт Али.

Това бе трето равенство от началото на сезона за Лудогорец и първо на свой терен. Въпреки това "орлите" излязоха на върха в подреждането с 23 точки, изравнявайки се по точки с ЦСКА 1948, който е с два мача повече. В следващия кръг Лудогорец гостува на Локомотив София, а Арда домакинства на Хебър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец откри резултата още в 17-ата секунда на двубоя. Рик Джонатан проби добре с топка в крака и намери Кирил Десподов в наказателното поле. Отбраната на Арда бе адски неориентирана и се стигна до хаос между бранителите, което позволи на Десподов да "чукне" топката към Матиас Тисера, който от няколко метра до вратата нямаше как да сгреши и вкара за 1:0!

В средата на полувремето Кирил Десподов нахлу опасно в наказателното поле на Арда и опита мощен удар по диагонала, който Анатолий Господинов изби със сетни сили в страничната греда. В 27' Арда успя да стигне до изравнителен гол. Александър Георгиев проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където Георги Терзиев се опита да попречи на съперник да играе с топката, но вместо това си отбеляза автогол с глава - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на втората част Лудогорец опита да си върне аванса, но без резултат. В 56' Серджио Падт спаси много опасен удар на Ел Мами Тетах. След час игра Георги Терзиев засече центриране от корнер с глава, а топката се насочи право към вратата на Арда, но току преди голлинията капитанът на кърджалийския тим Иван Коконов успя да изчисти.

В 77-ата минута Лудогорец успя да вкара топката във вратата на Арда. След продължителна атака и няколко опита за удар топката се озова в краката на Нонато, който от непосредствена близост до вратата се разписа. Попадението обаче бе отменено заради засада в хода на атаката.

Десетина минути по-късно още един гол на Лудогорец бе отменен заради засада. След центриране от корнер топката бе отклонена с глава към вратата на Арда и попадна в мрежата на гостите, но и този път флагът за засада бе вдигнат, а ВАР потвърди решението. В 93' Арда остана с човек по-малко, след като Джунейт Али реши да бави играта и получи втори жълт картон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 21. Жан Карничник, 5. Георги Терзиев, 32. Игор Пластун, 14. Дени Групер, 6. Якуб Пьотровски, 20. Густаво Нонато, 95. Каули Соуса, 73. Рик Джонатан, 10. Матиас Тисера, 11. Кирил Десподов-к

АРДА: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 24. Алекс Петков, 4. Милен Стоев, 2. Джуниет Али, 80. Лъчезар Котев, 26. Ел Мами Тетах, 97. Да Силва Жуниор, 11. Александър Георгиев, 17. Иван Коконов-к, 18. Ласана Н'Диайе

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Лудогорец продължава да води битка на два фронта - в Лига Европа и в Първа лига, а сега наред е родният шампионат, където следващото препятствие се казва Арда. Тимът от Кърджали няма победа в последните си два мача (загуба и равенство) и ще иска да промени това в Разград.

Самият Александър Тунчев бе категоричен, че неговите възпитаници ще играят за победа срещу българския шампион. Лудогорец обаче няма загуба от началото на сезона - седем победи и само едно равенство, а при победа ще се изкачи на върха във временното класиране.

ТОП коефициенти за мача Лудогорец - Арда!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички