Дузпи пратиха Лудогорец на 1/4-финал за Купата


Дузпи пратиха Лудогорец на 1/4-финал за Купата
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2783 0

Лудогорец отстрани Берое в мач от осминафиналите за Купата на България. Двата тима завършиха 1:1 в редовното време, което доведе до продължения, където обаче нови попадения нямаше.

При рулетката на дузпите "орлите" победиха с 4:3, като за тях пропусна единствено Александър Василев, докато за Берое неточни бяха Райнов и Павел Виданов. Иначе в редовното време се разписаха Камен Хаджиев и Кампаняро изравни за Лудогорец от дузпа.

Двата тима започнаха равностойно, като първото по-опасно положение дойде в 16'. Лукас Саша центрира в наказателното поле на Берое, след което Жоао Паоло отправи опасен удар, но Перниш спаси.

Въпреки това гостите от Стара Загора откриха резултата. В 24' Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле, където Камен Хаджиев бе оставен непокрит и с глава изпрати топката във вратата на Ренан. 2 минути по-късно Мисиджан можеше да изравни, но ударът му бе прекалено неточен.

Все пак домакините бързо успяха да се върнат в мача, като в 36' Кампаняро изравни от дузпа. Съдията посочи бялата точка, след като видя Хаджиев да фаулира Кампаняро. 3 минути преди края на частта Мартин Райнов не успя да вкара на опразнена врата и пропусна отново да изведе Берое напред в резултата. 

В началото на втората част "орлите" имаха шанс за пълен обрат. Първо Ковачев остана сам срещу Душан Перниш, но стреля встрани от левия стълб на вратата. След него в 57' пред Жоао Паоло се откри отлична възможност, но ударът му бе спасен от Перниш.

Атаките към двете врати продължиха, като в 80' влезлият като резерва Кешеру стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Душан Перниш.

В последните минути и двата тима се активизираха, като можеха да вкарат попадение. Каракачанов изпусна за Берое, а за домакините пропуснаха Еуженио и Мисиджан, като пратиха мача в продължения.

В продълженията старозагорци се прибраха и изцяло оставиха инициативата на Лудогорец. Мисиджан бе изведен сам срещу вратаря, но отправи пореден неточен удар. В 109' Марселиньо, който също се появи в игра след редовните минути, нацели напречната греда след намеса на Перниш. 

Преди срещата

Старозагорци са любимия съперник на шампионите, що се отнася до мачовете за националната купа. Двата тима са играли три пъти досега, като разградчани винаги са излизали крайни победители. Този мач е първият от тежката серия, която предстои на Лудогорец. В следващите десетина дни те имат мачове с Левски, ЦСКА и Брага.

Очаква се Димитър Димитров да заложи на Клаудиу Кешерю в пред ни позиции. Зад него ще играят Вандерсон, Джоди Лукоки и Густаво Кампаняро. Реабилитиранитят Върджил Мисиджан ще остане резерва.

Александър Томаш ще направи само една промяна в състава на Берое. Карачанаков ще започне от първата минута за сметка на румънеца ДРагош Фирцулеску. Камен Хаджиев пък ще бъде предпочетен пред Павел Виданов като партньор на Иван Иванов в центъра на отбраната.

Стартови състави:

Лудогорец: 33. Ренан, 19. Василев, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 2. Форстър, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 93. Мисиджан, 37. Жоао Паоло, 11. Кишада, 98. Ковачев

Берое: 12. Перниш, 3. Желев, 5. Виданов, 7. Райнов, 8. Охене, 10. Цонев, 11. Фиртулексу, 20. Леони, 21. Негрут, 26. Хаджиев, 71. Карачанаков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички