Доскоро твърд титуляр, а сега ненужен: Национал разтрогна с Лудогорец


Доскоро твърд титуляр, а сега ненужен: Национал разтрогна с Лудогорец
Снимка: Lap.bg

3805 0

Един от най-добрите български вратари за последното десетилетие - Пламен Илиев, ще търси късмета си другаде, след като "Dsport" информира, че бившият страж на Левски ще разтрогне договора си с Лудогорец и ще се превърне в свободен агент през следващите дни. 

Според информацията, двете страни вече са започнали преговори за преждевременното прекратяване на контракта и в следващите няколко дни ще има официално обявление, че Илиев вече не е играч на Лудогорец по взаимно съгласие. 

Илиев беше привлечен в отбора през януари 2019 година с идеята да бъде титуляр, като самият той нямаше намерение да се завръща в България, но предложението на Лудогорец беше прекалено добро, за да го откаже. Доскоро той беше първи избор на вратата на шампионите, но вече е втора резерва, а пред него в списъка на Валдас Дамбраускас са Кристиан Кахлина и Серджио Падт. 

Бившият национал не харесва тази ситуация и ще си търси нов отбор в следващите дни, като е твърде вероятно вече да има няколко предложения от различни страни. Самият той иска да е титуляр, за да може да си върне формата и да се завърне на вратата на националния отбор, в който също в последните години е първи избор. Заради липсата на игрови минути обаче последният му мач за България беше на 21-и март (0:2 от Италия), а сега не е сред избраниците на Ясен Петров за квалификациите за Световното първенство, които ще се проведат през септември. 

Да, разбрах се с клуба и разтрогнах договора си по взаимно съгласие“, коментира Илиев. "В последно време загубих титулярното си място. В клуба беше привлечен още един вратар. Преценихме, че и за двете страни е по-добре да се разделим в този момент. Искам да намеря отбор, в който ще получавам повече шанс за изява", каза Илиев по повод раздялата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички