Домусчиев "застреля" бъгарските треньори: Не знаят как се работи на топ ниво


Домусчиев "застреля" бъгарските треньори: Не знаят как се работи на топ ниво

4884 0

В скоро време Лудогорец няма да има българин за треньор. Това сподели лично Кирил Домусчиев, който се обоснова подробно за решението да бъде назначен Пауло Аутори за сметка на Димитър Димитров. Босът на "орлите" е категоричен, че няма български треньор, който да е работил на високо равнище нито в Европа, нито в Бразилия, а през последните години има толкова много промени във футбола, които са принудили клубът да действа в насока да привлече треньор със сериозна визитка, който е запознат с порядките на най-големите отбори в света.

"С Пауло Аутори искахме да вкараме някои нови неща, които ги има във всички големи клубове. Но за да можеш да ги вкараш, трябва да имаш човек, който това нещо го е работил години наред и е бил в големи клубове", каза Домусчиев в предаването "Домът на футбола" по "Диема Спорт".

"Херо е един добър треньор, но за съжаление той не е имал възможност да води някой от големите грандове, независимо дали от Европа, или в бразилския футбол. И да може да попие знания от това, което се работи в тези клубове. Имайте предвид, че във футбола има страшно много промени в последните 10 години - и в тренировки, и в кондиционната подготовка, и във възстановяването. Страшно много се ползват компютри за всичко, много техника се ползва, която за съжаление повечето български треньори нямат възможността и практиката да я ползват".

Той допълни, че няма български треньор, който да отговаря на този профил, и подчерта, че "това е пътят", който Лудогорец ще следва. Освен това даде за пример Левски и ЦСКА, които също са с чуждестранни треньори на този етап.

"Тръгваме към чужди специалисти не защото не уважаваме българските, а просто защото се опитваме нещо да надградим", допълни Домусчиев.

Що се отнася до самия Пауло Аутори, собственикът на Лудогорец подчерта, че новият наставник е изключително интелигентен, истинска футболна енциклопедия и е убеден, че скоро работата му ще даде желаните резултати.

"Той е интелигентен човек, много е интересно да водиш разговор с него, особено за футбол, той е цяла енциклопедия - като знания, като виждания, като практика. Така че с него човек може да говори с часове, без да се умори. И то само на тема футбол. Другото нещо, което не само аз наблюдавам, а и всички в клуба, е неговата работа. Там говорим за един перфекционизъм. Времето, което се отделя на играчите и в индивидуални разговори, и в индивидуални тренировки, както после и самите тренировки на отбора, са в пъти над това, което са правили всички наши треньори досега. Като време говорим. Много неща се променят в организацията в клуба през деня и всичко това е плод на наложени практики в повечето големи клубове", категоричен беше Домусчиев. Кои са най-големите конкуренти на Лудогорец през сезона според боса - четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички