Домусчиев посочи две основни условия за елитната група


Домусчиев посочи две основни условия за елитната група
Снимка: БГНЕС

1387 0

Собственикът на “Лудогорец” и член на Изпълкома на БФС Кирил коментира идеята за създаването на ново елитно българско първенство, както и какво трябва да притежават клубовете, за да вземат участие. Домусчиев ще пропусне срещата на клубовете на 5 април в хотел “Маринела” заради пътуване до САЩ.

“И ние имаме предложения, които ще представим на срещата. Но според мен няма как да се случат нещата без две основни условия”, заяви собственикът на разградския клуб.

“Първото е да има гарантиран минимален бюджет за клубовете, за да не се допускат изкривявания през сезона. И на второ място е държавната подкрепа за общини и отбори, за да се оправи инфраструктурата. С това, с което се разполага в момента, тъпчем на едно място. Ако нямаш терен, нямаш осветление, по-добре е да не кандидатстваш. Който няма стадион, ще играе някъде, където има условия под наем. В Разград сме готови да вземем още един-два отбора. До лятото ще е готов стадионът, който правим за втория отбор, който ще бъде с осветление и всичко”, допълни Кирил Домусчиев пред "24 часа".

Според него проектът може да се реализира. “БФС е наел и холандски консултант, за да няма после проблеми с ФИФА и УЕФА, което е много важно”, обясни той.

Според Домусчиев задължително трябва да се увеличи елитната група.

“В момента има 10 отбора. Колкото и професионалисти да има, това означава, че в елита на България играят не повече от 200-300 играчи, и то с чужденците от ЕС. Тогава какво да правим с школите? Тези деца, които тренират, трябва да ги пускаме в други отбори ли? А има стотици школи, вече има и частни. Така ще се помогне и на националния отбор. Дори да задължим всички отбори да играят със собствени юноши, когато са 10, пак няма да има място за всички. А после се чудим защо не се развиват младите играчи”, категоричен бе Домусчиев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички