Лудогорец и Домусчиев постигнаха своето в преговорите за концесия на "Лудогорец Арена"


Лудогорец и Домусчиев постигнаха своето в преговорите за концесия на "Лудогорец Арена"

1272 0

Кметът на Разград д-р Валентин Василев оттегли докладната записка за концесията на стадион "Лудогорец Арена". Предложението бе прието с 28 гласа "за", осем от съветниците гласуваха против, а двама се въздържаха. Докладната бе единствената точка от дневния ред на извънредното заседание на Общинския съвет днес, което бе свикано по искане на част от общинските съветници.

Кметът заяви, че оттеглянето на докладната от негова страна не е изненадващо, а разумен ход. Той обясни, че се е запознал с предложенията на съветниците и счита, че неговата роля е да направи нужните промени, които след повторно съгласуване със съответните министерства да предложи отново на Общинския съвет за гласуване.

"Много граждани заявиха интерес от промяна в ситуацията, сега аз и моя екип ще преразгледаме докладната записка, ще видим спорните моменти и евентуално при положителен резултат от министерствата, продължаваме процедурата", допълни д-р Василев.

Решението на общинските съветници идва в следствие на заплахата на Кирил Домусчиев да премести Лудогорец в друг град, ако договорът за концесия на съоръжението остане в непроменен вид. Както е известно, ръководството на българския шампион възропта срещу решението на Община Разград да поиска процент от приходите на "орлите" в годините, в които трае отдаването на концесия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички