Домусчиев изригна - дисципът бил пълен с левскари, те наказали Моци


Домусчиев изригна - дисципът бил пълен с левскари, те наказали Моци

1492 0

Собственикът на Лудогорец - Кирил Домусчиев, беше категоричен днес преди срещата Лудогорец - Левски, че Дисциплинарната комисия към БФС е пълна с левскари и затова Козмин Моци е бил наказан за днешната срещата. Причина за наказанието му е недаденият червен картон за зверския ритник на румънския футболист срещу Стефан Николич от ЦСКА. 

"Козмин Моци си е Козмин Моци. Добре го познавам като човек. Той е силен характер, един от лидерите в отбора независимо, че е чужденец. Той е  един от лидерите, на които се крепи този отбор. Първо, има огромна тенденциозност в това, което се пише срещу Лудогорец. Видно е, че има много пристрастие в медиите. Има левскари и цeсeкари журналисти, което не им прави чест, защото те показват пристрастията си било с писанията, било с акценците, с хората, които канят да коменират, по всякакъв начин се опитват да вкарат напрежение или да очернят това, което правим. Но така е в България - кавото и да правиш, винаги ще бъдеш оплют", коментира Кирил Домусчиев за предаването "А група Токшоу" по Диема Спорт. 

"Козмин е един играч, който в един мач винаги може да си изпроси жълт или червен картон, защото наистина това му е стилът. Мога да дам като пример Пепе от Реал Мадрид. Досега няма мач, в който да няма издънка на Пепе, но не съм видял да са го изгонили от Реал. Моци не случайно го викат в националния на Румъния. Моци проблеми с дисципината няма, той е доста уважителен и добър човек. На терена се раздава и може да се стигне до някакъв инцидент. Затова са съдиите и като има нещо за картон да се даде. Друг е въпросът, когато някой съдията не е видял и не е дал картон. Затова го наказват. Моци не го е направил умишлено да убие човек, ак гледа топката и играе за топката. Говорихме си с него и му вярвам. Едва ли умишлено е направил нещо, за да го изгонят. Наказахме го за средните пръсти. Затова не ходя на мачове, защото нивото на публиката, която ходи на някои мачове е много ниско. Има мачове, където гледат къде е Домусчиев и къде е Петричев, да плюят и да хвърлят камъни. Простотията е голяма и всичко, което се пише срещу Домусчиев е тенденциозно. В определени медии не видях акценти, че ЦСКА е паднал с 0:4. Никой не коментира грубото влизане на Иван Стоянов в караката на Мисиджан.

Отборът стои зад Моци. Днес отборът ще играе и за Моци. Факт е, че в Дисциплинарната има петима левскари, защото те имат силно лоби и са се постарали това да се случи. Дали ще играе Моци, Трезиев или Александров, няма да плачем да това нещо.

Като видях какви футболисти има в италианския отбор. Надявам се следващите мачове момчетата да покажат какво могат. Футболът понякога е и късмет. Резултатът бе справедлив, а аз останах доволен от играта на момчетата. Надявам се, че новият капитан ще донесе повече късмет на националния отбор",

В нито една европейска държава ти не можеш да задължиш професионален клуб да има един, двама или трима до 21 години играчи в състава си. Направихме проучване. Аз съм против това решение. Единствените, които бяха „ЗА“ са Литекс, Ботев и Славия. Явно предложението дойде от Славия и Гриша Ганчев. А знаете топлата връзка между Ботев и Литекс. Взе се едно решение, което не е правилно. Не е само мое това решение. Започва да се действа по комунистическия начин. Не можеш на 21 години да почваш да го учиш на футбол. Ако е дърводелец, той е дърводелец. Не можеш да го учиш на футбол. Когато искат Литекс и Славия, да играят с младите момчета. Ако те отидат с тях в евротурнирите, са за никъде", завърши Домусчиев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички