Моци може да изгори за 2 мача в четвъртък


Моци може да изгори за 2 мача в четвъртък

1711 1

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци може да отнесе наказание от 2 мача заради кикбоксьорските си изяви срещу Стефан Николич от ЦСКА в дербито между двата тима. Наказанието зависи от това как ще се квалифицира фаулът на румънеца, за който той не получи картон, не бе и описан в доклада.

Експертният доклад ще фиксира нарушение. Нататък въпросът е как ще бъде квалифициран фаулът. По чл. 22, т.1 при "удар или опит за удар с ръка или крак (ритане) в игрова обстановка" следва санкция за два мача. Ако се мине по т. 1 "груба игра" идва наказание за една среща, пише "Труд".

Както е известно, Дисциплинарната комисия на БФС спря правата на Моци и той няма да играе в първия полуфинал за купата срещу "Левски", който е днес. Наказанието му ще бъде решено на заседание в четвъртък.

След огромния медиен и запалянковски шум Дисциплинарната комисия се самосезира, което позволява член 52, т. 2 от Дисциплинарния правилник. За инцидента няма картон, няма фаул, няма доклад. Чл. 31, т. 3 обаче позволява наказание, ако Съдийската комисия даде експертно мнение въз основа на виодеозапис. Това и поиска ДК за заседанието на 9 април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички