Разград приема битката на егото срещу честта


Разград приема битката на егото срещу честта

1480 0

Днес Лудогорец ще се опита да направи решителна крачка към завоюването на пореден дубъл. За целта ще гони успех в първия полуфинал за Купата на България срещу "Левски".

"Сините" пък ще искат да спасят сезона - спечелването на трофея е единственият им шанс да добият право на участие в Лига Европа. Провал ще означава нещо повече от срамния факт, че за втора поредна година столичани няма да се докопат до евротурнирите. Той ще значи и задълбочаване на финансовата криза и почти сигурно разбягване на настоящите футболисти.

Лудогорец ще иска да нахрани за пореден път огромното си его. И да покаже на цяла България, че може да се разправи и с другия гранд, след като натупа ЦСКА с 4:0. А "сините" ще бранят единственото останало им нещо - името си, накърнената си чест.

Мачът ще е нов изпит за треньора на "Левски" Стойчо Стоев, който бе скъсан на първия си тест точно срещу Лудогорец в Разград в мач от първенството. Сега той ще трябва да се поправи, още повече че в състава на домакините няма да са барометрите в отбора - Козмин Моци и Светослав Дяков. Целта на "сините" е една - постигане на добър турнирен резултат. С него публиката на "сините" ще бъде държана будна до реванша на 29 април. На тази дата "Герена" ще се напълни (което значи добри постъпления), а гаврошовците (в момента точно така изглеждат "сините" срещу разградчани) ще трябва да докажат, че не всичко във футбола е пари.

С много промени в състава ще излязат шампионите. Освен Моци и Дяков аут заради контузия е Иван Чворович. По всяка вероятност почивка ще получат Дани Абало, Роман Безяк и Върджил Мисиджан. В тима обаче се връщат Сашо Александров, Христо Златински, Браян Ангуло и Мишо Александров. Нападението ще води Жуниор Кишада, който се намира в по-добра форма от Безяк.

От своя страна Стойчо Стоев ще се придържа към максимата, че когато тимът върви, промени не се правят. Заради това "сините" ще излязат със същите 11, които преди няколко дни треснаха Черно море с 5:2 на "Георги Аспарухов". Атаката на столичани ще води Валери Домовчийски, а зад гърба му ще бъде триото Абди, Аниете и Божидар Краев.

Планът на Стоев е "Левски" да вкара гол в Разград, за да си улесни задачата за реванша у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички