Дяков разкри защо всички съжаляват за напускането на Аутори


Дяков разкри защо всички съжаляват за напускането на Аутори
Снимка: БГНЕС

3215 0

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков коментира предстоящото дерби от Първа лига срещу тима на Левски, което е част от 12-ия кръг на първенството. Според него мачът е важен, но не е чак толкова ключов за първенството.

"Дерби мач, те са с по особен статут, тези мачове, срещат се добри отбори, стадионът ще бъде пълен. Битка има и за първо място, въпреки че има временно класиране, ще има битка, надявам се да представим добър футбол на хората по трибуните и тези които ще го гледат по телевизията.

Важен мач, но не е решаващ, има много мачове до края на първенството, има и плейофи след това, важен мач за самочувствието на футболистите, всеки ще иска да го спечели, но мачът не е решаващ за крайното класиране, надявам се, ние да сме победителите. Винаги, най-важният мач е следващият, първо е мачът с Левски. Те са в добра форма, вървят възходящо, силен съперник, какво по-хубаво от това да покажем добър футбол и да победим", коментира капитанът на Лудогорец Светослав Дяков.

"Това е мотивация за нас, ще искаме да го изпратим с победа, треньорът свърши много добра работа тук, надявам се да го изпратим подобаващо. Треньорът спечели съблекалнята, рядко се случва това, почти всички футболисти съжаляват за напускането му, има огромни плюсове като треньор, трябва да му пожелаем успех напред. Той опита да въведе някои нови неща, за толкова малко време не може да изградиш отбор, неговата аура помогна, дисциплината е на топ ниво, заздравихме повече защитата, в офанзивен план сме по-стабилни, особено за мачовете в Европа, в определени моменти нямахме и късмет, Лудогорец ще продължава да се бори и да преследва целите си, които са доста високи", добави той относно напускането на Пауло Аутори. 

Единствената победа на Левски в Разград е при бъдещия треньор на Лудогорец

"Може би ще има нещо по-специално, няма нищо конкретно, аз знам какво ще го зарадва най-много, една победа в събота ще го направи най-щастлив, това е най-важното, което трябва да направим ние футболистите, това ще е най-големият знак за уважението, което му дължим. Лудогорец си взима поуки постоянно, в живота винаги има какво да се научи, мач с мач не си прилича, срещат се два стойностни отбора, този, който е по-добрият да спечели. Нямам много впечатления като старши треньор на Тони Здравков, от работата му като национален селекционер, но там нещата са различни. Желая успех на Тони Здравков, трябва да му се даде шанс, вече нещата ще си зависят от него", каза още капитанът на шампионите от Лудогорец.

Съвсем наскоро стана ясна и причината Пауло Аутори да напусне Лудогорец. Ето каква е тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички