Десподов за феновете на ЦСКА: Тяхна си работа, вече година съм в Лудогорец, няма проблем да ме псуват


Десподов за феновете на ЦСКА: Тяхна си работа, вече година съм в Лудогорец, няма проблем да ме псуват
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2109 0

Българският национал Кирил Десподов говори за състоянието на настоящия му тим Лудогорец, сезона до момента за "орлите", както и конкретно за двубоя срещу ЦСКА - неговият бивш тим. Той коментира и факта, че е освиркван и обиждан от "червените" фенове.

"Много важна победа. Всички знаят, че ЦСКА е основният конкурент на Лудогрец за титлата. Мисля, че успехът беше важен за нас, за да се успокоим. Преди това имахме два негативни резултата и беше важно. Отборът може още много. Трябва да отбележим, че ни липсваха и много основни играчи. Хората, които бяха на терена, се справиха много добре. Не трябва да се задоволяваме само с тази победа, има още мачове, които трябва да вземем до края на полусезона. На всяка цена са и не трябва да грешим" - започна Десподов пред "Диема спорт".

„Не искам да коментирам ЦСКА. Трябва да гледаме играта на нашия отбор. Като цяло спадна формата на Лудогорец в последните мачове. Това може да се дължи и на многото контузени. Липсват много основни фигури. Нямаме добри резултати и в Европа, за което не е доволен никой в отбора. Не трябва да се фокусираме само за мача с ЦСКА и да го печелим. Ако загубим три в предния двубой, се обезсмислят нещата. Трябва да гледаме мач за мач, а не да мислим за този на 20 декември. Мина една година, откакто съм в Лудогорец и щом ме посрещат така от ЦСКА, си е тяхна работа. Нямам проблем да бъда обиждан и псуван. Професионалисти сме и си вършим работата на терена. Психически съм много стабилен. В началото не ми беше приятно, но не съм изпадал в депресия. Фокусиран съм за представянето си за Лудогорец", добави още той.

"Много ми даде миналата година. Стахан шампион на България, взехме и Суперкупата. Изиграхме много силни мачове за Шампионската лига и бяхме много близо до влизане в групите. Работим много професионално и клубът се развива на европейско ниво. Ако кажа, че нямам желание да изляза в Европа, ще излъжа. Но трябва да е на добро място и да преценим много добре ситуацията. Място, на което да съм щастлив и да се развивам още. Опитвам се да не обръщам внимание на тези неща. Научих, че когато идва трансферен прозорец, започват спекулации по медиите и започват да ти звънят хора, които мислят, че ще те продадат еди къде си" - продължи играчът на "орлите".

"Преценявам всяко едно предложение и затова имам агенти, с които работя. Така са нещата, че информацията, която достига до мен е само достоверна и тогава мога да преценявам", каза още Десподов.

За финал бързоногото крило призна, че треньорската смяна не влияе на тима, тъй като Станислав Генчев е бил от щаба на Валдас Дамбраускас. Той призна и че не е имало време за много промени след раздялата със специалиста.

Оказва се, че "зелените" ще имат и друг спор с "червените" - не само този за първото място. Появиха се спекулации, че ЦСКА и Лудогорец влизат в спор за привличането на играч от Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички