Историческо: ЦСКА нанесе най-тежката загуба в историята на Лудогорец


Историческо: ЦСКА нанесе най-тежката загуба в историята на Лудогорец
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10718 0

ЦСКА не просто записа първа победа в Първа лига над Лудогорец на стадион "Българска армия", но след справка на Sportlive.bg се оказа, че това е най-тежкото поражение на шампионите от български тим, откакто отборът се озова в елита от сезон 2011/12. 

До момента в историята си в най-високото ниво на българския футбол "орлите" бяха губили няколко мача с по 2 гола разлика, но нито веднъж с 3 досега. Паметната победа беше фиксирана дълбоко в добавеното време, когато Жорди Кайседо се разписа от дузпа, за да оформи крайното 4:1 в полза на столичани. 

Докато в Европа Лудогорец има няколко много тежки поражeния, в България досега никой не бе подчинявал шампионите по този начин. Почти всяка година "орлите" имат най-добрата защита в шампионата и много рядко има мачове, в които биват тотално надигравани от съперника си. Точно такъв обаче беше случая на "Българска армия". 

ЦСКА се превърна и във втория отбор у нас, който вкарва 4 гола в един мач на Лудогорец. Досега това се беше случвало единствено на Литекс, като ловчанлии на два пъти успяват да вкарат 4 на разградчани - при победите с по 4:2 през 2013 (в Разград) и 2015 (в Ловеч). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички