Чочев често губи от Лудогорец, но нерядко ги наказва и ги е побеждавал неведнъж


Чочев често губи от Лудогорец, но нерядко ги наказва и ги е побеждавал неведнъж
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1588 0

Полузащитникът Ивайло Чочев днес официално стана футболист на Лудогорец. Според слуховете българският шампион неколкократно се е опитвал да изкуши национала да отиде в Разград, но този път "орлите" спечелиха и го имат в състава си.

Чочев с рекорден брой мачове срещу "орлите"

Това е третият елитен български отбор в кариерата на Чочев след ЦСКА и ЦСКА 1948. Полузащитникът е играл общо 15 пъти срещу шампиона на България, като това е противникът от България, с който се е сблъсквал най-често.

Най-добрия си мач срещу

Твърде малко победи, но...

За съжаление на Ивайло, той е постигнал само 2 победи срещу разградчани, 4 равенства и цели 9 загуби. Вкарал е обаче на шампионите 5 гола и е дал 2 асистенции срещу тях в първенство и за купата.

Успехите срещу хегемона в България идват през сезон 2020/21 и през кампания 2021/22. И двата са постигнати с екипа на ЦСКА 1948, и двете в Първа лига.

Незабравимият мач на Ивайло срещу шампиона

Първата е постигната с 3:1, като халфът прави страхотен мач срещу настоящия си отбор. Той бележи гол за 1:0 още в третата минута и асистира на Галин Иванов за 3:1. Втората е постигната с 2:0, като Чочев отново се разписва - за 1:0 в 48-ата минута.

Другите голове на национала срещу Лудогорец са също с екипа на тима от Бистрица. Той бележи при двете 2:2 в шампионата през сезон 2022/23 и във финала за Купата на България през май миналата година, когато ЦСКА 1948 падна с 1:3. Според слуховете и ЦСКА е искал да купи Чочев наскоро - ето защо се е отказал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички