Черно море и смущава, и не плаши Лудогорец: цифрите и фактите преди сблъсъка на върха


Черно море и смущава, и не плаши Лудогорец: цифрите и фактите преди сблъсъка на върха
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2725 0

В днешния ден - понеделник, в рамките на първия пролетен кръг на Първа лига един срещу друг ще се изправят двата тима, които бяха в челото на класирането през зимната пауза - Черно море и Лудогорец. След като "червените" победиха Ботев (Враца) вчера, те се наместиха на второто място и оставиха "орлите" трети, а "моряците" остават лидер. Днес всичко може да се промени.

Преди сблъсъка в Разград Sportlive.bg някои параметри на противопоставянето между двата тима в исторически план. Разбира се, статистиката няма как да предскаже как ще завърши двубоят, но може да повиши още повече интереса към него.

Само 1 тим бие Лудогорец по-често от Черно море

Лудогорец срещу Черно море

Лудогорец и Черно море са се изправяли 38 пъти един срещу друг през новия век, като 26 от тези мачове е спечелил 12-кратният шампион на България. Варненци имат 6 победи и 6 равенства срещу този съперник.

Любопитно е да се отбележи, че "моряците" са на второ място сред отборите, които най-често губят от разградчани. Само Левски, пловдивските Локо и Ботев и Берое са падали повече пъти - по 28.

Черно море обаче е и на четвърто място по брой загуби, нанасяни на Лудогорец. На първо място в това отношение е Локомотив (Пловдив), следван от Левски и ЦСКА.

Важно е кой първи ще отбележи днес

Твърде вероятно е отборът, който първи вкара в Разград днес, да вземе и победата. Защо? Защото Черно море е втори в Първа лига по спечелени точки, след като е повел в мача. Тимът на Илиан Илиев е повеждал 17 пъти и 13 от тях е печелил мача. В другите 4 случая е завършвал наравно.

Илиан Илиев - Георги Дерменджиев 1:3

Лудогорец тук е на трето място, като е повеждал в 15 от изиграните си мачове през сезона, от които е спечелил 13 пъти и 2 пъти е завършил наравно.

През кампания 2023/24 "моряците" са на второ място и по спечелени точки след изоставане в резултата. Те са взели 9 пункта в тези 6 случая и тук са много по-добре от днешния си съперник, който е осми в тази класация с 4 точки. Лудогорец е бил в ситуация на изоставащ 5 пъти този сезон, като е спечелил веднъж, веднъж е направил равенство и 3 пъти е загубил.

Илиев срещу Дерменджиев

Илиан Илиев се е изправял 5 пъти в кариерата си срещу Георги Дерменджиев и е постигнал 1 победа и 1 реми. Загубил е 3 пъти. А ето как се е представял Ивайло Чочев срещу настоящия си тим Лудогорец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички