Поливалентен играч на Жалгирис ще се опита да "матира" Лудогорец


Поливалентен играч на Жалгирис ще се опита да "матира" Лудогорец
Снимка: Ludogorets.com

1238 0

Жалгирис ще се отправи към втора визита в България, след като отново му се падна да играе срещу Лудогорец. Този път двата тима се срещат в плейофите за Лига Европа, след като през 2017 г. играха в първите квалификационни кръгове на Шампионска лига.

В момента литовският тим е в чудесна форма, което се затвърждава и с добрите резултати в местното първенство. Те са на първа позиция във временното класиране, а на по-ранен етап победиха прекия си съперник.

След последната среща от шампионата, спечелена с 5:1, старши треньорът Владимир Чебурин обърна специално внимание на защитника Жоел Бопесу, който се превърна в "герой" за отбора си.

Той допринесе и за петте гола при успеха, макар нито да не е записан на неговото име. Бопесу бе най-деен при изравняването за 1:1, което се получи след негов удар, превърнал се в автогол след рикошет, а в 39-ата минута спечели дузпа, от която съотборниците му обърнаха развоя на мача.

"Той може да се открои допълнително, но на терена има 11 футболисти. Да, той свърши добра работа като всички други играчи. Не че имаше късмет, но той направи две асистенции и спечели дузпа. Винаги е хубаво да имаш такъв играч в отбора, който се отличава с оптимални решения. Ще повторя обаче – всички играха доста уверено", заяви Чебурин.

Бопесу започна срещата като десен бек, а след средата на първото полувреме се премести на левия фланг и също се представи на повече от добро ниво.

"Аз съм с ляв крак, така че за мене определено е по-добре да пробивам и да центрирам от лявата страна. Но и от дясно не съм имал проблеми, особено във фаза защита. По принцип нямам претенции къде ще ме сложи треньорът. Радвам се, когато играя и се старая да давам най-доброто от себе си", заяви 27-годишният бек.

Ето какво смята треньорът на тима за Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички