Бившият играч на Лудогорец Теро Мантула: Вярвам в успеха им, помня мачовете с Лацио и Валенсия


Бившият играч на Лудогорец Теро Мантула: Вярвам в успеха им, помня мачовете с Лацио и Валенсия
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

1847 0

Лудогорец гостува на ХИК Хелзинки в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Разградчани излизат срещу 115-годишния клуб в четвъртък (06.10) от 19:45 ч. българско време. Те ще получат подкрепата на българските фенове, сред които ще е и бившият футболист на "орлите" Теро Мантула.

Преди двубоя бившият защитник сподели очакванията си за крайния изход от срещата. Пред "dsport" и "Дарик радио" финландецът заяви, че вярва в успеха на бившия си тим, като даде прогноза за точен резултат.

"Добре съм. Забравил съм много неща на български. Бях в хотела на Лудогорец“, заяви Мантула на български.

"Ще бъде труден мач. Лудогорец трябва да победи, ако иска да бъде сред първите два отбора в групата и да продължи напред. Затова ще са им нужни две победи срещу ХИК, за да може Лудогорец да вземе 6 точки. Знам, че теренът ще е труден, защото е изкуствен. Това дава предимство на ХИК Хелзинки, но въпреки това мисля, че Лудогорец ще победи", допълни още той, след което разкри и за новото начинание, с което се занимава след футбола.

"Аз се занимавам с падел. Това е необичаен спорт за България, но е популярен за Финландия и хората тук. Ръководя компания, която се занимава с падел. Да, сложих край на кариерата си. Сега играя само за забавление. Сложих край на кариерата си миналият сезон, заради контузии. Сега имам семейство, имам няколко деца и беше лесно да започна нещо различно", категоричен беше бившият бранител, споделяйки за най-паметните си мигове с екипа на разградчани.

"Моят най-запомнящ се мач с Лудогорец беше мачът с Лацио, дори двата мача, вкъщи и в Рим, когато ги победихме. След това - когато играхме с Валенсия. Това са най-добрите спомени за мен. Тези 2-3 мача са най-добрите неща за мен с Лудогорец. Очаквам 2:0 за Лудогорец, дано да стане, ще видим“, завърши той.

Следете двубоя ХИК - Лудогорец НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG (проследете линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички