Бивш треньор в Лудогорец: Осигуряваха ни едва третия играч в списъка на желаните


Бивш треньор в Лудогорец: Осигуряваха ни едва третия играч в списъка на желаните
Снимка: Оф. сайт на Мура

10208 0

Бившият помощник-треньор в Лудогорец Дамян Ошлай изказа похвални думи за организацията в клуба и за българския футбол. Той обаче критикува феновете на "орлите" и разкри, че дори в клуб като Лудогорец не успяват да доведат футболистите, които треньорите най-силно желаят. Ошлай работи в Разград с Анте Шимунджа до март тази година.

Нивото на футбола у нас и инфраструктурата

"В България се играе значително по-високо ниво на футбол от Словения. Футболът е по-силов, по-бърз. Чужденците правят тази разлика. Колкото до инфраструктурата, като изключим Лудогорец, тя е много по-лоша от нашата. Особено по отношение на стадионите.

Слабата посещаемост на мачовете у дома

Но посещаемостта на мачовете на Лудогорец е слаба. Феновете са разглезени и след единадесет поредни шампионски титли те се интересуват само от Европа", коментира той пред словенския vestnik.svet24.si. Интервюто е от края на май, преди разградчани да триумфират с 12-ата си титла в Първа лига.

Това, което го впечатли в Лудогорец

Запитан за условията за работа, Ошлай заявява: "О, страхотно е! В тренировъчния център разполагахме с осем терена, два с изкуствена трева, останалите с естествена. В клуба има фитнес център, закуски и обеди, а много пъти сме ходили дори на гостувания със самолет. Като условия Лудогорец е много по-напред от другите клубове в България".

И "орлите" имат трансферни мъки

"Треньорът в Разград има много по-малко влияние върху състава спрямо това какво бе в Мура. Основно се опитват да привлекат бразилски футболисти, но те са лотария. В клуба работят четирима скаути, които правят селекцията - казваш, че трябва да имаш един играч, не става, другите в списъка също не минават и тогава трябва да се задоволяваш с третия избор.

Българската лига е много по-силна от гледна точка на инвестиции и чуждестранни таланти, но все още не е достатъчно привлекателна, за да привлече тези топ таланти", завършва 46-годишният словенец. В същото интервю Ошлай критикува Лудогорец за амбициите им и липсата на търпение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички