Дясната ръка на Шимунджа: В Лудогорец се интересуват само от Шампионска лига, ЛнК дори не трябва да се споменава


Дясната ръка на Шимунджа: В Лудогорец се интересуват само от Шампионска лига, ЛнК дори не трябва да се споменава
Снимка: https://www.facebook.com/pfcludogorets1945

7912 0

Бившият помощник-треньор в Лудогорец Дамян Ошлай даде интервю в Словения, в което хвали, но и критикува българския шампион. Дясната ръка на Анте Шимунджа упрекна спортния директор на "орлите" Георги Караманджуков, както и ръководството за прекомерните амбиции.

Недоволство след бой с 5:0 по големия конкурент

"В клуба нямат дългосрочен план и искат незабавни резултати. Спомням си, че победихме ЦСКА София с 5:0 в голямото дерби, но спортният директор се оплака от играта. Трудно е да се обясни футболът на човек, който никога преди не е бил част от него. Но напрежението беше през цялото време. Да се ​​развиват млади играчи, да има резултати и да се сменят поколенията – всичко това не става отведнъж и за една нощ", заяви Ошлай пред vestnik.svet24.si. Интервюто е публикувано преди 1 месец.

Защо не се получи целта в Европа?

Запитан за мача срещу Рома, в който разградчани победиха водения от Жозе Моуриньо тим, словенецът заяви: "Тогава играхме още по-добре срещу испанския Бетис, но не стигнахме до добър резултат. Мисля, че играхме добре в европейските мачове, но, за съжаление, нямахме късмета да се класираме за Шампионска лига срещу Динамо Загреб поради стечение на обстоятелствата.

Контузии, напускания на играчи, новосъбран отбор, всичко това си оказа влиянието. Ръководството на клуба се интересува само от Шампионска лига, Лига Европа вече е утешителна награда, а Лигата на конференциите дори не си струва да се споменава".

Защо бяха уволнени с Шимунджа?

"През тези 14 месеца (в които работиха в клуба, б.а.) загубихме само 2 мача в шампионата и се отдалечихме от титлата. При натоварен график, контузии и други фактори, които повлияха най-много на спортния директор, тази година имаше спад. Последва натиск, въпроси защо тренираме толкова много, което ни накара да започнем да се отказваме, а това ни повлия.

Трябва да се подертае, че към този момент Лудогорец разполага с най-младия състав в историята си. Сблъскахме се със смяна на поколенията, късното пристигане на подкрепления за подготовката и продажбата на тримата най-добри играчи преди класиране за Шампионска лига, но в клуба нямат търпение", допълни 46-годишният треньор. А ето какво сподели Ивайло Петев преди новата атака на групите в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички