БФС разкритикува остро "истината" на Шенсой за "съдията на Лудогорец"


БФС разкритикува остро "истината" на Шенсой за "съдията на Лудогорец"

1108 0

Техническата комисия към БФС, оглавявана от Павел Панов, настръхна сериозно срещу думите, които старши-треньорът на Пирин - Наджи Шенсой, отправи към рефера Станислав Тодоров след загубата на "орлетата" от Лудогорец 1:3 в Благоевград.

Във въпросната среща гологлавият рефер допусна куп грешки, повечето от които в ущърб на домакините, които в крайна сметка помогнаха на лидера в шампионата да си тръгне с трите точки от стадион "Христо Ботев". Шенсой обаче не си замълча след срещата (така, както прави обикновено, въпреки сериозните грешки в полза на съперниците на неговия тим), а обяви на всеослушание, че е бил предупреден, че Станислав Тодоров е "съдията на Лудогорец".

От БФС реагираха остро на това и скастриха Шенсой за думите му. Ето и официалното изявление от Централата:

Техническият комитет към Българския футболен съюз напомня на лицензираните треньори от професионалния футбол, че са задължени да спазват правилниците описани в нормативните документи преди началото на всеки сезон.

Призоваваме треньорите да спазват етичните норми на поведение пред обществото и медиите, и поемайки своята отговорност, да бъдат положителен пример за подражаниe.

В тази връзка, изявленията пред медиите на старши-треньора на „Пирин“ (Благоевград) Наджи Шенсой по повод съдийството на мача между водения от него отбор и „Лудогорец“ (Разград) от последния кръг на „А“ група, намираме за крайно некоректни, неуместни и в разрез с феърплея и правилата на Играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички