Балъков пред хървати: Очаквам продължения, дузпи, всичко на Динамо - Лудогорец


Балъков пред хървати: Очаквам продължения, дузпи, всичко на Динамо - Лудогорец
Снимка: Getty Images/Guliver

2030 0

Футболната легенда на България Красимир Балъков сподели очакванията си от реванша в Шампионска лига между Динамо (Загреб) и Лудогорец. Българският шампион гостува на "Максимир" утре в 21:00 часа. В първия мач в Разград хърватите се наложиха с 2:1, но бившият национален селекционер вярва, че шансовете за класиране напред са 50:50.

"Нищо не е свършено! Динамо постигна сериозна победа в Разград, има това голово предимство, което определено не може да бъде пренебрегнато. Това обаче е само едно попадение... Нищо повече. Както се казва, утре е нов ден. Когато анализирам мача в Разград, Лудогорец можеше да постигне по-добър резултат, но и Динамо можеше да победи с по-голяма разлика", заяви българинът пред sportske.jutarnji.hr.

"Това са качествено равностойни отбори. И двата тима имат личности, които могат да надделеят в даден момент, които могат да решат мача с един ход. Също така могат да се случат някои грешки, които ще бъдат важни за определяне на хода на мача.

Така че в "Максимир", от друга страна, според мен няма фаворит за класиране напред. Въпреки че Лудогорец изостава с един гол, според мен шансовете за влизане в плейофа на Шампионска лига са 50:50. Всичко може да се случи в Загреб, нюансите ще решат", убеден е той.

"Домашният терен не означава абсолютно нищо в такива изпитания. Феновете и техните аплодисменти, домакинската атмосфера, разбира се, са добре дошли, но това не решава. Няма значение дали се играе в България, или Хърватия. Само дето Динамо има това голово предимство. Което може да изчезне за миг. Мисля, че тази двойка е най-несигурната във втория кръг на Шампионска лига", допълни треньорът.

"Лудогорец трябва да търси гол или повече. В крайна сметка те почти винаги играят атакуващо. Такава им е футболната философия, такава им е структурата на отбора. Очаквам истинско футболно злато в Загреб, ожесточена конфронтация, силен ритъм на играта.

Залогът и за двата отбора е огромен, всички знаем какъв е спортният и финансов ефект от влизането в Шампионска лига. Живееш за нещо такова. Вярвам, че ще видим хубав, атрактивен мач, в който победителят няма да се знае до последно, може би продължения, дузпи, кой знае...", завърши Балъков. А ето какво може да бъде плюс за Лудогорец утре вечер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички