Арсенал? ПСЖ? Първият мач на Лудогорец ще бъде най-тежък и труден


Арсенал? ПСЖ? Първият мач на Лудогорец ще бъде най-тежък и труден

3013 0

Веднага след тегленето на жребия в Шампионска лига в група "А" на турнира, където е и българският шампион Лудогорец, бяха обявени два фаворита - английският гранд Арсенал и тоталният доминатор по френските терени ПСЖ.

Класата на тези два отбора насочи вниманието на цялата футболна общественост към мачовете на "орлите" срещу тях, но съвсем минимално заложено е изписаното върху третия тим в "българската" група - швейцарският шампион Базел.

"Кръстоносците" запазиха абсолютно целия си миналогодишен отбор, с изключение на Бреел Емболо, който беше продаден за 20 милиона евро. Основното ядро от футболисти отново е тук, като това е тим, който се гради сериозно в последните 2-3 години, без да има кардинални промени в селекцията.

ФИНАНСОВИЯТ НЮАНС НА ПЪРВИЯ МАЧ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Базел е устремен към едно от първите две места в Шампионска лига, след като неведнъж именно швейцарският шампион е поднасял изненадата в груповата фаза. Последният случай беше изхвърлянето на Манчестър Юнайтед от турнира. Сега, Базел разполага със състав, който е изключително опасен и от класата на отборите от сезон 2011/12 и 2014/15.

Швейцарците продължават да налагат превърналото се в класическо 4-2-3-1, като единствената промяна от минали сезон е смяната на Бреел Емболо с опитния Сейду Думбия. Бившият нападател на ЦСКА Москва играе под наем и вече оставя отпечатък с 5 гола в 7 мача за Базел.

Най-големият проблем за Лудогорец ще представлява удържането на нападението на "кръстоносците", най-вече заради колебанията, които възпитаниците на Георги Дерменджиев показват в дефанзивен план. Моци все още няма постоянен партньор в защитата, а същото може да се каже и за Дяков, тъй като Саша играе на приливи и отливи и заслугите му към дефанзивната игра не са нивото, на което се очаква.

ШАНСЪТ НА ЛУДОГОРЕЦ Е СЕГА!

Уязвимата защита на Лудогорец може да бъде експоатирана от атомното нападение на Базел, което със сигурност ще излезе с пълни сили в първия мач от Шампионска лига. Затова беше и злощастен факта, че Лудогорец трябваше да гостува в първия отбор срещу отбора, който е най-близо по класа на родния представител.

Опасността в нападението на Базел дебне буквално отвсякъде. Само в 7-те мача за първенство селекцията на Урс Фишър има 8 футболисти, които са вкарали 2 или повече гола. "Кръстоносците" са опасен отбор при статични положения, а на контраатака с точните отигравания на Дзюфи и Джака "кръстоносците" спокойно могат да ударят често увличащия се в атака тим на Дерменджиев. Самият факт, че от старта на шампионата в Швейцария местният хегемон няма мач с по-малко от 3 отбелязани гола, говори достатъчно.

НАЙ-ВАЖНИЯТ МАЧ В ШАМПИОНСКА ЛИГА Е...

Лудогорец категорично има своите шансове в двубоя, но със сигурност не трябва да залага на това да не допусне гол. "Орлите" трябва да изиграят двубоя на върха на възможностите си, защото излизат срещу отбор, за когото това е мач, който трябва да бъде спечелен на всяка цена. Българският шампион притежава не по-малко достойнства от съперника си, но ако халфовата линия загуби битката в центъра, всичко за Лудогорец в този двубой ще приключи рано-рано срещу убийствената атакуваща ефективност на играчите на Базел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички