Арда Кърджали едва не шокира безидеен Лудогорец преди сблъсъка на разградчани с Фенербахче (ВИДЕО)


Арда Кърджали едва не шокира безидеен Лудогорец преди сблъсъка на разградчани с Фенербахче (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg /

3500 0

Лудогорец направи поредна грешна стъпка в родната Първа лига, след като завърши 0:0 при визитата си на Арда Кърджали в последна среща от 14-ия кръг. Хората на Ивайло Петев дори могат да са щастливи, че не допуснаха първо историческо поражение от съперника си в сблъсъците помежду им.

В интерес на истината, разградчани имаха териториално превъзходството през почти целия мач. Те доминираха, но сякаш липсваше креативността в действията на „орлите“. Гостите атакуваха еднотипно и отбраната на домакините се справяше с набезите на играчите на Лудогорец.

Разградчани отправиха общо 23 удара по посока на вратата на Анатоли Господинов, включително с блокираните. Само два от тях обаче бяха в нейните очертания, като първият от тях дойде чак в 76-ата минута. Отправи го резервата Спас Делев с глава. Вторият пък го изстреля пренебрегваният Тодор Неделев, който се появи в края от пейката.

Хората на Александър Тунчев отправиха едва 5 удара, като два от тях бяха точки, а веднъж и гредата спаси Симон Слуга в 87-ата минута след страхотна акция и удар на Ел Мами Тетах. Малко преди това защитникът Пламен Крачунов с глава не успя да прати топката в целта отблизо.

Това не позволи на Арда да запише дори историческа първа победа в сблъсъците си с Лудогорец. В крайна сметка се регистрира четвъртото равенство между двата отбора от общо 10 срещи помежду им.

Двубоят бе белязан и от завръщането на Антон Недялков в състава на шампионите. Той игра за първи път от март месец, когато получи тежка контузия.

Така Арда събра актив от 23 точки и заема 6-ата позиция. Лудогорец е на 5-ото място с пункт повече – 24. Разградчани обаче трябва да се замислят сериозно, защото с подобно представяне не ги чака нищо добро при гостуването на Фенербахче в четвъртък в двубой от третия кръг на груповата фаза на Лига на конференциите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с атака за гостите. При първия опит за акция на домакините Сонко Сундберг получи жълт картон още във 2-ата минута заради поваляне на Преслав Йорданов.

В 4-ата минута разградчани едва не откриха резултата. Кърджалии не играха по най-добрия начин в защита и топката се озова в краката на Мунир Шуиар, който от 10-на метра би на сантиметри от лявата греда на вратата на Анатоли Господинов.

Отново той стреля от пряк свободен удар 120 секунди по-късно, но топката профуча над вратата.

Домакините застрашиха вратата на Симон Слуга в 12-ата минута. Тогава Радослав Цонев центрира отляво от фаул, а защитникът Умар Сако стреля с глава, но слабо и кълбото се озова в ръцете на стража.

В 20-ата минута завърналият се в състава на „орлите“ Антон Недялков за първи път от март насам получи жълт картон. Капитанът на Лудогорец препъна Абубакар Тунгара и Ивайло Стоянов – Сватбата го предупреди официално.

Малко след това последва нов удар с глава именно на Тунгара, но отново в обсега на Слуга. В следващите минути атаките се редуваха към двете врати, като гостите имаха известно териториално превъзходство.

В 34-ата минута на два пъти последователно бранители блокираха удари от пеналта на Якуб Пьотровски. След топката стигна до Рик Джонатан, който би в аут.

В 37-ата минута Видал предяви претенции за дузпа, но се видя, че Умар Сако не е извършил нарушение срещу него в пеналта.

До почивката не падна гол и двата отбора се оттеглиха в съблекалните при 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта домакините пропиляха много изгодна позиция. Те организираха бърза контраатка в 48-ата минута, при която Тонислав Йорданов се оказа сам вдясно в пеналта, но не успя да овладее топката, а Слуга излезе и я улови.

В следващите минути Лудогорец осъществи натиск. „Орлите“ обаче така не достигаха до чисто голово положение пред вратата на Господинов. Иначе корнерите набъбнаха до 9:0 в тяхна полза.

В  57-ата минута се наложи принудителна смяна в състава на гостите. Георги Терзиев влезе на мястото на контузения Сон.

Десетина минути по-късно дойде ред и на домакините да създадат главоболия за „орлите“. Станислав Иванов проби на скорост отляво, при което влезлият като резерва Спас Делев го фаулира и получи жълт картон.

При последвалия корнер Пламен Крачунов се извиси но отблизо не успя да насочи топката в мрежата под напора и на Квадво Дуа.

В 76-ата минута дойде първият точен удар на Лудогорец в мача. Спас Делев стреля с глава от трудна позиция от точката на дузпата, но Анатоли Господинов изби в пореден корнер.

След неговото изпълнение  Недялков от дъгата на пеналта шутира опасно, ала кълбото мина покрай лявата странична греда.

В 85-ата минута появилият се като резерва Тодор Неделев шутира от пряк свободен удар и накара Господинов да се намесва след втория точен удар по посока на вратата му.

В 87-ата минута дясната странична греда спаси Лудогорец след пробив на Ел Мами Тетах и последвал негов техничен прехвърлящ удар от наказателното поле.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арда: Господинов, Сако, Крачунов, Тунгара, Стойчев, Йорданов, Лозев, Цонев, Тилев, Котев, Иванов;

Лудогорец: Слуга, Недялков, Пиотровски, Джонатан, Клод, Шуиар, Фон Витри, Идалго, Сонко Сундберг, Видал, Секо;

ПРЕДИ МАЧА

Арда се намира на 6-ата позиция в класирането с актив от 22 точки. В последната си среща хората на Александър Тунчев паднаха като гости от Славия с 0:1.

Лудогорец заема петото място в таблицата с 23 пункта. Преди паузата в шампионата разградчани разбиха с 4:0 Пирин Благоевград.

И двата тима са изиграли по 11 срещи от началото на сезона. Те са с по два мача по-малко.

Арда Кърджали все още няма победа над Лудогорец. Досега те са се изправяли един срещу друг общо 9 пъти. Разградчани имат 6 победи, а три от двубоите са завършвали наравно, като един от хиксовете е от миналия сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички