Левски нанесе първа загуба на Черно море и се доближи на 4 точки от лидера в Първа лига (ВИДЕО)


Левски нанесе първа загуба на Черно море и се доближи на 4 точки от лидера в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6316 0

Левски записа минимален домакински успех над Черно море с 1:0 в мач от 14-ия кръг на Първа лига!

Единственото попадение в срещата бе дело на Джавад Ел Джемили, който се разписа в 57-ата минута. Важно е да се отбележи обаче, че още в 22-рата минута тимът на Илиан Илиев остана с 10 души на терена, след като Влатко Дробаров бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение срещу Ел Джемили.

По този начин "сините" нанесоха първа загуба на "моряците" през сезон 2023/24 и най-сетне победиха отбор от горната половина на таблицата в Първа лига.

Левски събра актив от 26 точки и се доближи на 4 от лидера Локомотив Пловдив, като е изиграл и един мач по-малко от "смърфовете". Варненци остават на втората позиция с 29 пункта.

*В следващия кръг столичани гостуват на Берое (27.10.), докато Черно море ще бъде домакин на Пирин Благоевград!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на "Герена" започна пред около 7-8 000 зрители, които бяха разпределени в секторите "А" и "В" заради затворения "Б". Гостите пък бяха подкрепяни от около 100 души в сектор "Г". Преди първия съдийски сигнал Андриан Краев, който остана резерва днес, бе награден от Даниел Боримиров за стотния си мач със синята фланелка, който бе записан в предния кръг (срещу ЦСКА).

В седмата минута Дарлан потърси Роналдо с извеждащо подаване от дълбочина, а Иван Дюлгеров излезе и се опита да изчисти топката, но тя срещна тялото на негов съотборник и се озова на пътя на бразилеца, който обаче не успя да нанесе качествен удар към опразнената врата.

В 12-ата Роналдо засече с глава центриране от лявото крило, но насочи топката в средата на вратата и Дюлгеров я улови сигурно. Пет по-късно Уелтън нахлу в наказателното поле отляво, но Виктор Попов се отчете с чудесна намеса в последния възможен момент, за да не му позволи да шутира.

Феновете на Левски с ясно послание в 18' към "Боби, Данчо и тайфата" (СНИМКИ)

В 19-ата Влатко Дробаров загуби топката на около 35 метра пред вратата и след това извърши много грубо нарушение срещу Джавад Ел Джемили, спирайки контраатака. Първоначално Никола Попов му вдигна само жълт картон, но впоследствие бе призован от ВАР да види ситуацията на повторение и това промени мнението му - директен червен картон за Дробаров! (ВИДЕО)

Играч на Черно море бе напът да счупи глезена на Ел Джемили, "моряците" останаха с 10 срещу Левски (ВИДЕО)

Логично, в следващите минути домакините засилиха натиска си, но така и не успяваха да създадат чиста възможност за откриване на резултата. В 39-ата Жереми Петрис получи жълт картон за нарушение срещу Брено Тейшейра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Николай Костов извърши една смяна - на терена се появи Рикардиньо, заменяйки Асими Фадига. Секунди след старта на втората част Ел Джемили шутира по диагонал, търсейки далечния ъгъл на Дюлгеров, но стражът на Черно море плонжира и изби топката.

ГОЛ - 1:0! В 57-ата минута Джавад Ел Джемили откри резултата. Той получи топката на около 35 метра от вратата на Черно море, напредна и след това шутира с десния крак по диагонал. Дюлгеров докосна кълбото, то се отби леко от напречната греда и в крайна сметка се озова в мрежата. (ВИДЕО) Това бе пети гол за 21-годишния испанец през сезон 2023/24, с който се превърна в най-резултатния "син" футболист!

Със "счупения" глезен ас на Левски вкара изумителен, но и вратарски гол на Черно море (ВИДЕО)

В 68-ата минута Уелтън проби по левия фланг и навлезе в наказателното поле, а след това бе съборен от Виктор Попов. Домакините поискаха дузпа, но Никола Попов отсъди аут. Секунди по-късно Дарлан опита да вкара гол директно от корнер, но вратарят на "моряците" внимаваше и боксира в нов ъглов удар, от който не последва нищо опасно. 

В 73-тата Брено Тейшейра получи извеждащо подаване зад отбраната на Левски, достигна до наказателното поле и стреля силно по диагонал, но топката премина над вратата. Последва чудесна възможност за "сините" да поведат с 2:0 - двойна комбинация между Цунами и Уелтън позволи на втория да шутира от близко разстояние, но Иван Дюлгеров се отличи с решителна намеса!

15 минути преди края на редовното време Исмаил Иса замени Брено Тейшейра, а Марин Петков и Асен Чандъров се появиха на местата на Джавад Ел Джемили и Роналдо. Последваха и още корекции от двамата треньори - Кристиан Димитров смени Дарлан, Атанас Илиев - Едгар Пашеко, а Арлинд Дакай - Пабло Алварес.

В 87-ата Хосе Кордоба тръгна на индивидуален пробив и преодоля няколко играчи на гостите, но при едно от единоборствата удари с ръка съперник и Никола Попов му показа жълт картон. В първата от добавените 4 минути продължение Виктор Попов също бе декориран в жълто, след като фаулира Уелтън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: 13. Николай Михайлов, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 10. Асен Митков, 37. Дарлан, 7. Роналдо, 97. Асими Фадига, 17. Уелтън, 11. Джавад Ел Джемили

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 27. Даниел Димов, 71. Васил Панайотов, 17. Мартин Милушев, 5. Пабло Гарсия, 23. Едгар Пашеко, 7. Брено Тейшейра

ПРЕДИ МАЧА

Столичани са на пето място във временното класиране с актив от 23 точки след 12 изиграни двубоя и голова разлика 21:9. Варненци са на втора позиция със сбор от 29 пункта след 13 изиграни срещи (23:10).

И двата тима записаха равенства в последните си изяви преди паузата за националните отбори - Левски направи 1:1 с ЦСКА (7 октомври), а Черно море завърши 2:2 с Локомотив Пловдив на "Тича" (7 октомври).

През миналия сезон 2022/23 "сини" и "зелени" се срещнаха три пъти:

2.11.2022 г. Черно море 0:0 Левски (4 кръг)

11.2.2023 г. Левски 0:1 Черно море (19 кръг)

26.5.2023 г. Левски 2:1 Черно море (плейофи в първата шестица)

Ето я ГРУПАТА НА ЛЕВСКИ за мача срещу Черно море!

Ето я и ГРУПАТА НА ЧЕРНО МОРЕ за мача срещу Левски:

Иван Дюлгеров, Християн Славков, Цветомир Панов, Живко Атанасов, Мартин Дичев, Даниел Димов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Росен Стефанов, Арлинд Дакай, Мазир Сула, Васил Панайотов, Мишаел Алвес, Велислав Василев, Николай Златев, Мартин Милушев, Едгар Пашеко, Пабло Гарсия, Атанас Илиев, Исмаил Иса и Брено Фейрейра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички