Анте Шимунджа определи графика на Лудогорец за 'привилегия' и се съгласи с твърдение на Жозе Моуриньо


Анте Шимунджа определи графика на Лудогорец за 'привилегия' и се съгласи с твърдение на Жозе Моуриньо
Снимка: LAP.bg

2122 0

В четвъртък (13 октомври) Лудогорец е домакин на ХИК Хелзинки в среща от 4-ия кръг на груповата фаза в турнира Лига Европа. Преди седмица "орлите" си тръгнаха с точка от Финландия (1:1). Вторият сблъсък на "Хювефарма Арена" ще започне в 22:00 часа!

Старши треньорът на българския гранд - Анте Шимунджа, заяви в часовете преди мача в Разград, че тежкият график на отбора не може да е оправдание, тъй като "големите отбори в Европа играят така":

"Да изиграеш три мача за седем дни не е напрежение, а привилегия! Ако можеш да играеш три мача за седем дни, значи си за Европа. Големите отбори в Европа играят именно така. Винаги казвам, че е привилегия, защото така се доближаваш до най-добрите като ритъм. Те играят така и ти играеш по същия начин", каза наставникът на Лудогорец на пресконференцията си и допълни, че очаква труден втори сблъсък с ХИК:

"Предишният мач с ХИК в Хелзинки не промени мнението ми, което имах за тях. Те ротират играчите, но играят в един и същи стил. Силен отбор са, шампиони на Финландия, няма как да не са добри. И преди са играли в Европа, имат си свой стил, сменят позициите на играчите, разполагат с активни бекове. Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор. Ще трябва да се потрудим много, за да постигнем победа и да се класираме напред. Но ние го искаме, защото това е задачата ни от първия ден - да се преборим в тази група".

Бетис е лидер в класирането в Група "С" с актив от 9 точки. На второ място е Лудогорец (4), трети са Рома (3), а на дъното е ХИК (1). В тази връзка треньорът на "вълците" - Жозе Моуриньо, бе заявил, че неговите футболисти и тези на Лудогорец са съперници за второто място, а Шимунджа се съгласи с него:

"Да, факт е, че ще се борим с Рома за второто място, това показват фактите. Имаме точки, които са близо. Няма какво да коментирам повече. Господин Моуриньо е много качествен треньор, няма какво да коментираме думите му. Но крайното класиране в групата ще стане ясно чак след изиграването на всичките шест мача".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Козмин Моци коментира евентуалния мач с Левски за Купата на България и претенциите на ЦСКА!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички